La monarquia

Sexe, mentides i targetes de crèdit

El descrèdit polític i social d’algú passa gairebé sempre a un segon pla si el crèdit que realment compta és el que tens a la targeta, sobretot quan és indefinit. Anar a qualsevol caixer als Emirats Àrabs i treure bitllets de 500 dòlars nous de trinca és una sensació que només me la puc imaginar.

De fet, el rei emèrit, i així ho explica el seu entorn més proper, no ha tingut mai la sensació de cometre cap acte delictiu, èticament dubtós o indecorós. Per alguna raó ell és i va ser un monarca i nosaltres, no. Els diners que ha gastat aquests últims anys són, segons la fiscalia anticorrupció espanyola, d’un multimilionari mexicà amic: Allen de Jesús Sanginés-Krause. Normalment noms llargs i cognoms compostos indiquen un nivell de vida d’una altra galàxia. Aquest senyor té un castell a Irlanda que Joan Carles I solia fer servir per amagar i impressionar les seves amants. Mentre traspassava centenars de milers d’euros als comptes reials, Sanginés-Krause es va avançar a la competència (quina casualitat) i va adquirir un gran hotel a Madrid per més de 200 milions.

Enmig de tot plegat, apareix un tinent coronel. Què passa amb els tinents coronels, per cert? Antonio Tejero, Daniel Baena i ara Nicolás Murga. Aquest darrer militar es va oferir per fer d’intermediari entre l’amic mexicà i la família reial. Tots plegats tenien clar, doncs, que les targetes (no declarades, ni ganes) eren la fórmula màgica perquè Joan Carles I hagi mantingut aquests últims anys un tren de vida sense aturador enganyant, de passada, la hisenda espanyola, sempre tan amatent amb els plebeus.

El frau reial de l’emèrit, ja sense la cobertura de la inviolabilitat, és superior des del 2016 als 120.000 euros anuals, fet que podria provocar fins i tot penes de presó. Si Millet, Núñez i altres mafiosos octogenaris s’han vist entre barrots, sempre quedarà lloc per al corruptor major del regne. Mai més ben dit!

JOan Carles I, en un acte al Congrés espanyol

Sofia, tu també?

Els monàrquics sempre han posat l’esposa de Joan Carles I com un model de comportament en els últims cinquanta anys. Doncs bé, la investigació de la fiscalia també l’assenyala directament com a usuària d’una targeta royal black que hauria fet servir per pagar els seus constants viatges a Londres, on té la seva residència i on només fa una cosa: anar de compres.

Els fills d’Helena, en el punt de mira

El que fa més por, vist des de fora, de la investigació de la fiscalia destapada per eldiario.es és que també s’assenyala com a beneficiaris de la trama els nets de Joan Carles I. Com que es descarta que Sofia i Elionor (menors d’edat) estiguin ficades en tot aquest embolic bancari, les apostes apunten directament cap a Froilà i Victòria Frederica, els fills de la infanta Helena i Jaime de Marichalar, ben coneguts en la nit madrilenya, sobretot el primer, una autèntica celebrity a qui li està costant de valent completar els estudis. Si Froilà ha tingut a les seves mans una targeta amb crèdit gairebé il·limitat aquests últims anys, algunes factures poden ser meravelloses.

Salvem el soldat Felip

Les fonts que han revelat aquests últims dies la investigació fiscal sobre Joan Carles I a alguns mitjans –també a El Mundo– ja s’han encarregat d’avisar que tota la munició que tenen contra l’emèrit no esquitxarà en cap cas Felip VI i l’actual reina. Com a persones jurídiques, probablement no tindran cap responsabilitat, però si el cas s’acaba jutjant al Suprem, cosa que poso en dubte, la monarquia espanyola tornarà a fer un pas enrere, fet que preocupa els que seguim amb delit totes les seves aventures des de temps immemorials.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor