La monarquia

La llegenda del príncep Ernest

Ernest de Hannover té el dubtós honor de liderar, juntament amb Joan Carles I, la caiguda lenta però inexorable d’algunes de les grans cases reials europees. Marit de Carolina de Mònaco –no se’ls veu junts des de fa més d’una dècada–, besnet del kàiser i cosí de la reina Isabel II, de la seva fama n’hem parlat en aquesta secció, però com els grans futbolistes no decep mai amb la pilota als peus, o en el seu cas amb l’ampolla a les mans. Que un tribunal alemany l’hagi condemnat a deu mesos de presó condicional gairebé és una anècdota. Es veu que els agents de policia que es van acostar al seu vedat de caça per una denúncia dels empleats van tenir greus problemes per reduir-lo, perquè amb un bat de beisbol i una ampolla de Macallan els va deixar a tots plegats ben masegats.

Ernest va començar a construir la seva pròpia llegenda al pavelló turc de l’Expo 2000, quan la seva incontinència urinària el va obligar a fer les seves necessitats allà mateix, provocant, és clar, tot un incident diplomàtic. També el 2000 va ser denunciat després de desfogar-se de manera extremadament violenta amb el propietari d’una discoteca que, segons ell, l’estava molestant. Ha estat operat diverses vegades per les conseqüències de la seva addició. En el casament d’un dels seus fills, Christian, va ser ingressat just després de la festa al·legant una intoxicació alimentària, però tothom sabia, el seu fill el primer, que una boda de luxe amb barra lliure no podia acabar d’una altra manera: coma etílic.

Ernest ja havia donat mostres del seu talent especial en un altre gran casori reial, el de Felip i Letícia el 2004. Carolina es va haver de presentar sola a la catedral de l’Almudena mentre l’home que és príncep de la Gran Bretanya i d’Irlanda, duc de Cumberland, duc de Braunschweig i duc de Lunenburg, entre altres grans títols nobiliaris, dormia com un tronc a l’hotel després d’una altra gran nit. Ídol.

Ernest tampoc és amic dels mitjans, i no es pren gaire bé que algú li faci una foto

L’hereu

Els problemes d’Ernest no són només amb Carolina o la beguda. Manté una llarga batalla legal amb el seu fill gran, Ernest August, a qui demana que li torni el castell de Marienburg, que de fet ja pertany a l’estat de la Baixa Saxònia per donació del príncep hereu. Ernest no va anar al casament del fill, i coneixent els precedents devia ser una bona decisió.

Obrirà Hisenda la caixa de Pandora?

Hisenda, o altrament dit l’Agència Tributària, ha notificat al rei emèrit que obrirà una inspecció per verificar el compliment de les seves obligacions fiscals, segons han publicat diferents mitjans aquesta setmana. Tot plegat arrenca per la mateixa regularització que va fer Joan Carles, per recomanació dels seus advocats, de 4,4 milions a Hisenda. També va declarar 8 milions d’euros, rebuts a través de la Fundació Zagatka. El problema és que, fins i tot en el període en què va deixar de ser teòricament inviolable, els moviments de la seva fortuna en diversos paradisos fiscals del planeta són tan constants que caldrà un departament complet per dedicar-se a aquest afer.

Felip VI, ‘alliberat’ a Madrid

Just després de les eleccions a la Comunitat de Madrid, amb una victòria aclaparadora de la dreta i l’extrema dreta, Felip VI es va acostar al Teatro Real per assistir a una òpera. En una xerrada informal abans de la representació, al monarca se li va escapar (o no) que per a tot el personal “poder treballar ha estat un alliberament”. Aquest és el teatre on hi ha hagut més protestes del públic perquè no s’han respectat les distàncies de seguretat i per l’ocultació sistemàtica de contagis per la covid-19 entre els membres de l’equip tècnic.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor