La monarquia

Anticossos Borbons

Ben aviat podrem rebatejar l’emèrit com l’immortal. Aquest senyor, ho sabem, ha sobreviscut a tota mena d’incidents, com el dia que se li va disparar l’escopeta en direcció al seu germà. Després va tenir la fortuna –com es deia el seu iot– de ser escollit per un dictador com a cap d’estat i que les forces suposadament democràtiques l’abracessin com un salvador, començant pel partit comunista, després que els seus amics muntessin un cop d’estat i en sortís, oh là là, encara més reforçat.

De la seva mala salut de ferro, que diuen alguns, ara en sabem més coses. L’addicció al sexe no el deu haver debilitat, sinó al contrari. En plena era de la covid-19 i amb la soca òmicron escampant el terror arreu del planeta, hi ha una frontera on el virus sembla que no pot penetrar, el cos reial de Joan Carles I (83 anys), disposat a tornar algun dia a Espanya encara en posició vertical tot i que a la cort saben que potser la millor solució per a tots plegats seria l’altra.

Joan Carles I va dinar a Abu Dhabi amb tota una eminència de l’esport mundial i una gran personalitat dels Països Catalans, Rafa Nadal. Tot i que el tennista de Manacor, per la seva pròpia professió, és una persona que vigila el seu estat físic gairebé hora a hora, va ser ell qui va donar positiu per coronavirus i no l’emèrit. Es podria parlar de casualitat, però resulta que l’altra persona que va estar en la taula, una altra llegenda del tennis mallorquí, Carles Moyà, ara entrenador de Nadal, també va donar positiu.

La PCR de Joan Carles –té totes les que vol a la seva disposició– va ser, efectivament, negativa, fet que confirma la llegenda que aquest home deu ser un superheroi de les cases reials europees, ja que mai ha pagat cap preu per portar una vida més pròpia de Keith Richards que de la reina Isabel II.

Joan Carles I, a Abu Dhabi, on va assistir a un dels partits de Rafa Nadal

Vacunes de sobres

Si hi ha algú que no ha de patir per tenir les dosis que calguin de Pfizer o de Moderna, aquestes són les infantes Elena i Cristina. Fa uns mesos ja van viatjar als Emirats Àrabs, quan a Espanya no n’hi havien per a tothom, per posar-se les primeres dosis i ara deuen estar esperant la trucada del CAP d’Abu Dhabi per anar a punxar-se la tercera.

El rei d’Orient portarà regals?

Les especulacions sobre el retorn de Joan Carles I a Espanya han augmentat un cop la fiscalia suïssa ha deixat d’investigar-lo oficialment. El diari El Mundo ha posat data fins i tot al possible viatge de l’emèrit a Madrid. Seria just el 5 de gener, el dia que farà 84 anys, abans de la Pascua Militar, un acte en què el rei sempre s’havia trobat molt a gust com a cap de les forces armades abans de la seva abdicació. La revista Semana també ha informat que probablement Joan Carles I no està del tot sol a Abu Dhabi. Una de les seves antigues amants i persona de gran confiança, Marta Gayá, estaria passant amb ell aquest petit calvari.

Felip VI es resisteix al retorn del seu pare

Durant el discurs de Nadal segurament tindrem alguna pista de què pensa Felip VI del seu pare i del seu possible retorn. Des de la dreta i l’extrema dreta, fa dies, setmanes i mesos que diuen que cal respectar la presumpció d’innocència de l’emèrit, però no cal ni que ho facin. Amb la Constitució sobre la taula és impossible jutjar-lo per res a Espanya. El problema és la seva imatge aterrant a Barajas. El seu fill sap que és un problema i voldria enviar Joan Carles I a caçar eternament elefants a Botswana.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor