La monarquia

Banyes a la vitoriana

Un company em diu sovint, sorneguerament, que amb els Borbons i familiars que volten pel món, aquesta secció es fa sola. Cada setmana en fan alguna de grossa. Urdangarin ja ens ha donat grans tardes de glòria, i no parlo de les copes d’Europa d’handbol. Això d’ara el situa més a prop del panteó d’il·lustres moderns, al costat de Jaime de Marichalar, que aquests dies deu contemplar meravellat com algú és capaç fins i tot de superar-lo.

Iñaki, tu també? És el que deu pensar el mateix Felip VI en veure el seu maleït cunyat passejant amb una desconeguda per la platja mentre la seva soferta esposa, Cristina de Borbó, sola i desemparada, viu en l’exili forçat de Ginebra després d’haver perdut fins i tot la condició oficial de membre de la casa reial i d’haver sofert, també en solitari, el drama del seu marit a la presó.

Què ha fet Iñaki quan li han tret els barrots del davant i li han donat camp per córrer al contraatac? Doncs el mateix que el seu sogre, el seu cunyat i tants barruts lligats per bé o per mal a la dinastia espanyola. De fet, l’únic resultat tangible que tenim de la seva aportació a la nova feina de consultor a Vitòria és que ja ha enganyat la seva dona amb una companya de la consultoria. No sabem si Cristina ja ho sabia, però això és el de menys. Tots els súbdits se n’han assabentat per una portada al Lecturas i han pensat el mateix. Quins collons (amb perdó) que té el paio. Sortir de la presó i moldre.

I per moltes ganes que l’antiga infanta en tingui, no el pot tornar a enviar a la presó. No és delicte enganyar l’esposa, tot i els preceptes evangèlics que els Borbons, com a bons catòlics, haurien de seguir. Arriba el moment, doncs, de portar les banyes amb tanta dignitat com es pugui. La reina emèrita es passa el dia visitant els grans magatzems de Londres vestida d’incògnit, i la infanta Cristina prou maldecaps té a assegurar-se que els fills no es desviïn del sender del senyor.

Cristina i Urdangarin, el 2019, durant un permís d’ell

Ainhoa Armentia

La dona que ha trencat el cor del cunyat del rei va conèixer Iñaki quan aquest encara estava a la presó i va rebre el tercer grau per treballar en una consultoria. Durant mesos Cristina i Urdangarin han fet veure, amb estades a Barcelona i vacances de Nadal, que havien retrobat un espai familiar després del drama. Tot era mentida.

Un duc ardent

No és el primer cop que hi ha proves sobre com Urdangarin se les empesca, com bon borbó, per enganyar la seva dona, per molt infanta que aquesta fos. En el decurs de la investigació pel cas Nóos alguns mitjans van tenir accés fa deu anys a correus electrònics personals on el duc –encara no li havien retirat el títol– parlava sense embuts amb una amant seva per buscar l’hora i el lloc exacte per «follar». La dona en qüestió era l’esposa d’un antic company de vestidor en l’equip del Barça d’handbol. Urdangarin va intentar de qualsevol manera que els missatges no sortissin publicats però finalment la revista Mongolia els va fer públics el 2013.

Assumptes de família

La consigna d’aquests dies per aturar el rebombori causat per un espectacle d’aquestes dimensions és donar a entendre que coses com aquestes passen a totes les famílies. Segur que sí, però a can Borbó plou sobre mullat i la imatge de Cristina, després dels vis a vis a la presó, essent enganyada a les primeres de canvi és una altra puntada a les parts baixes de la casa reial. El mateix Urdangarin i un dels seus fills, Pablo, ja han dit que la roba bruta s’ha de rentar a casa, però els mitjans no pararan de sucar tot el pa que puguin i més d’una crisi tan tremenda com atractiva.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor