La monarquia

“No és el que sembla!”

Corinna Larsen vol que l’anomenem, definitivament, amb el cognom del seu segon marit, Sayn-Wittgenstein-Sayn, un aristòcrata alemany de segona fila de qui es va avorrir primer i divorciar després. La nostra amiga està esvalotant els mitjans i les xarxes socials a Espanya amb el seu incendiari pòdcast en què posa la seva pròpia veu a fets més o menys coneguts afegint-hi anècdotes impagables que descriuen Joan Carles I com un rei més proper a l’edat mitjana que al segle XX.

No ens allargarem gaire, però de l’últim episodi, aquesta mateixa setmana, destaquen dos fets per sucar-hi pa o per comprar crispetes i quedar-se encantat al sofà mentre confirmes la decadència d’un personatge que s’ha condemnat ell mateix amb l’exili als Emirats.

La trobada de Corinna i Sofia a La Zarzuela va ser de les que fan època, tot i que no queda clar si la reina els va trobar enllitats o a punt de fer-ho. En tot cas, Joan Carles hauria convidat la seva amant –una de tantes– a l’habitació particular per mostrar-li tota la seva grandesa assegurant, a més, que era impossible que Sofia els enxampés. Doncs no. Sofia va obrir la porta i, sorpresa! “Sé que hi ets!”, va deixar anar sa majestat dirigint-se a Corinna mentre Joan Carles no sabia on amagar-se en adonar-se que el seu propi sistema de seguretat havia fet aigües. En una situació així, hauria pogut rendir-se i deixar anar allò que tantes vegades hem llegit o vist en la ficció: “No és el que sembla.”

Però les aventures personals amb Sofia no van ser res al costat del rol de consellera oficial que va adquirir l’amant del rei. No només li proposava idees per “millorar” la seva governança, sinó que li resumia informes oficials ja que el rei, literalment, s’avorria i preferia mirar pel·lícules de cowboys a la televisió.

Corinna, l’examant del rei emèrit que el porta pel camí de l’amargura

El col·leccionista

Corinna també passa llista d’un grapat de noms d’amants del rei que li feien la competència, però ho fa amb una suficiència digna del personatge. Dones com Marta Gayá són tractades com dones de segona categoria, que no li feien mai ombra, per no parlant d’artistes i cantants o fins i tot de la fotògrafa Queca Campillo, que acompanyava el rei en els viatges.

L’anell de poder

Corinna, per fer-se valer davant d’altres dones que han passat pels braços de l’emèrit, referma un detall que ja havia explicat a la BBC. Joan Carles I es va tornar tan boig per la relació amb l’alemanya que va decidir que s’hi casaria passant per sobre de tot i de tothom. Fins i tot li va regalar un anell de compromís valorat, segons els experts, en 2 milions d’euros, va demanar al pare de l’aristòcrata la mà de la seva filla i va començar a explicar per la cort quins eren els seus plans. Tot i que tothom sabia que Sofia i el monarca coincidien en molt poques ocasions, l’escàndol hauria estat majúscul, i els assessors van frenar un matrimoni que hauria estat un esdeveniment d’aquells que fan època.

Marcatge individual

Entre les revelacions de Corinna n’hi ha un altra d’especialment interessant i ben creïble. La gelosia de Sofia vers la seva rival va provocar constants canvis de plans en els viatges de la reina que, de cop i volta, va començar a seguir el seu marit per marcar-lo de prop quan ensumava que aquest en preparava alguna amb Corinna. Així, el 2006 l’alemanya es va quedar fins i tot fora de l’avió en un vol de tornada de l’Aràbia Saudita quan la reina va descobrir que anava al costat del seu home. Si voleu tot això és carnassa per a la premsa rosa, però revela perfectament el caràcter dels implicats en tot plegat.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor