La monarquia

L’‘exili’ preventiu de Froilà

Felip Joan Froilà de Tots els Sants de Marichalar i de Borbó, quart en la línia de successió del tron espanyol, ha estat enviat a l’exili amb la fórmula contrària a la del seu avi. Si Joan Carles I ha hagut de fugir a Abu Dhabi després de la vida d’excessos que correspon a tot Borbó, és a dir sense haver fet res diferent a allò que se li pressuposava, el seu net segueix el seu camí però amb l’objectiu contrari: que es desfogui definitivament en les mil i una nits d’Abu Dhabi i que torni, si això és materialment possible, sent un home de seny. Els aristòcrates que han envoltat la cort a Madrid sempre han estat uns vividors, sovint amb pocs escrúpols, i el mateix Froilà es deu preguntar què és el que està fent realment malament dins les seves funcions en una família com aquesta.

Les últimes notícies sobre el nebot del rei són ben conegudes. Se’n va anar de gresca tota una nit per Madrid i va acabar en una festa il·legal on la policia hi va trobar de tot, i qui diu de tot vol dir de tot: cocaïna rosa, menors, sales VIP amb jacuzzi i joves influencers que apareixen en documentals de Tele 5 sobre la nova fauna ibèrica.

La campanya que s’intenta muntar des de la família de Froilà, començant per una mare (Helena) enfurismada amb el seu petitó, és que la jove promesa resulta que ha rebut una oferta milionària d’una empresa petroliera dels Emirats en la qual tindrà una responsabilitat rellevant. Curiós que l’oferta sigui dels amics de Joan Carles I, sobretot pels que diuen que Froilà ha fet mèrits per ocupar un despatx de luxe a la marina d’Abu Dhabi. Tement, des d’aquesta secció, que l’avorriment s’apoderarà ben aviat del jove rebel, hem consultat la llista de coses que es poden fer de nit a les grans metròpolis dels Emirats i superen de llarg les propostes de Madrid o d’indrets en què Froilà s’ha passejat com un príncep, des de Marbella fins a Eivissa.

Froilà, a la dreta, en un acte públic amb el rei emèrit

La localització

Una de les coses més sensacionals que hem llegit aquests dies sobre el fill de Jaime de Marichalar és com el controlen els serveis de seguretat. Han decidit posar-li un geolocalitzador al rellotge per saber en cada moment on para, però ni així eviten que els paparazzi l’acabin caçant de matinada amb companyies poc recomanables.

No és de Casio, sinó de Rolex

Al voltant de Froilà s’ha anat creant la llegenda de jove indomable, incorregible, barrilaire nocturn, bevedor, fanàtic de la tauromàquia, ultradretà i un imant per a les drogues en un univers paral·lel a l’entorn en què viuen molts espanyols de la seva edat. Moltes històries no són certes, com un segrest a Eivissa, però d’altres han estat confirmades, com el dia en què va intentar vendre un Rolex que, segons ell, havia trobat al costat d’una paperera. Potser no és sempre la font dels conflictes, però els atrau amb gran naturalitat, així com les joves que busquen simplement notorietat sortint en alguna imatge, normalment de nit, al seu costat.

El fill de la gata, rates mata

La imatge pública del fill de la infanta Helena ens envia, és clar, a un petit viatge en el temps, en aquells dies del divorci de l’hereva al tron (ara la tercera) amb Jaime de Marichalar. Quina en va ser la causa? Es van posar palades de terra als mitjans perquè ningú s’hi fiqués pel mig però la revista Época, que ja no existeix, va provocar un escàndol monumental en revelar que l’autèntic motiu de la separació era el consum ocasional de cocaïna del pare de Froilà, que ja era una bona peça. Amb el temps, altres mitjans més amics dels Borbons, com l’Hola han intentat desmuntar aquella teoria. Amb poc èxit, tot sigui dit.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor