Articles

CULTURA AMB MAJÚSCULA

La informació sobre totes les expressions de la cultura es combinarà en aquesta secció amb les opinions i l’anàlisi que signaran una nòmina potent de crítics i articulistes

Un producte periodístic que tingui ben assumits els valors republicans ha d’apostar, sense cap mena de dubte, per la cultura. Aquest és el cas del setmanari que teniu a les mans, que destinarà una part important de les seves pàgines al món dels llibres, les arts visuals, la música, el teatre i el sector audiovisual, combinant la informació, el reportatge i l’entrevista amb una nòmina potent de col·laboradors, crítics i articulistes i intentant combinar veus consagrades en diverses disciplines com, entre d’altres, les d’Arnau Puig, Miquel de Palol, Martí Gironell, Ada Castells, Sam Abrams, Jordi Llavina, Pilar Parcerisas, Vicenç Pagès, Joan Lluís-Lluís, Manuel Cuyàs, David Castillo i Lluís Llort, amb nous valors com Marina Porras, Núria Puyuelo i Alberto Velasco, que s’aniran alternant en les pàgines del setmanari per tal d’aportar els seus coneixements i la seva capacitat d’anàlisi i de reflexió.

Un apartat especial és el que, des d’avui mateix, proposa l’escriptor Joan-Lluís Lluís (Perpinyà, 1963): Lletres en batalla, un peculiar concurs que cada setmana posarà a prova l’aptitud del lector sobre qüestions relacionades amb la literatura. Per començar, en aquest número zero, Joan-Lluís Lluís ens repta a endevinar l’obra i l’autor a què corresponen una llista de primeres frases de novel·les catalanes.

La República de les Arts posarà la mirada atenta sobre tot allò relacionat amb la creació literària. No hi faltarà la llista dels llibres més venuts de ficció i no ficció, així com també l’espai El llibre recomanat, en què un personatge destacat parlarà breument del llibre que més l’ha marcat i per què.

L’anàlisi també serà present en un camp tan multifacètic com és l’audiovisual. Una de les seves branques principals, la del cinema, passarà cada setmana pel sedàs de l’escriptor i periodista Manuel Cuyàs, que signarà la columna El cine de la meva vida, en què abocarà els seus coneixements, sentiments i reflexions al voltant de produccions cinematogràfiques.

Aposta per un tema central

Un primer tema central, en format de reportatge, crònica o entrevista en profunditat, encetarà cada setmana la secció La República de les Arts. A les planes següents s’aniran desgranant les informacions i les opinions al voltant de la cultura en totes les seves expressions, gèneres, tècniques i formats. Però com que és immensa, la cultura també estarà representada en altres seccions de la revista, com és el cas de les pàgines adreçades als joves, que incorporaran informacions i reportatges dedicats a la literatura infantil i juvenil, al món del còmic i també als videojocs.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor