Teatre

Sèrie Paisatges escènics Margarida Troguet

Festival Circ Picat d’Alpicat

Godot, avui, tampoc vindrà… però podeu anar a Alpicat (6.285 habitants), a la comarca del Segrià. Allí us espera, del 29 de juny a l’1 de juliol, el Circ Picat, un festival d’arts escèniques que pica l’ullet al circ.

A Alpicat, el poeta Magí Morera i Galícia hi tenia casa, la torre Morera, on traduïa els sonets de Shakespeare tot fent quadrar l’esquema de la rima shakespeariana; ara, amb el mateix ritme que la rima, els artistes de circ hi fan ballar boles amb seqüències de malabars. Vet aquí una altra manera de fer sonets.

Al festival trobareu propostes per a tots els gustos, de carrer i de sala. Tants caps, tants barrets, com diu el lleidatà JAM en l’espectacle Hats, humor gestual per a tots els públics. O la companyia madrilenya Nueve Uno, que amb Sinergia 3.0 aconsegueix que els malabars, els objectes i la dansa esdevinguin el nou circ coreografiat. Si us agrada el teatre com a ofici, els personatges amb sabor de personatges i l’òpera, i la màgia, i el circ… heu de veure The Incredible Box de La Tal, una companyia de Rubí que aplaudireu fins que us facin mal les mans. Shatki Olaizola és basca, contorsionista, acròbata i pintora, i en l’espectacle Baldin Bada, acompanyada d’un músic, fa ballar la pintura i l’acrobàcia a parts iguals. I així fins a dinou companyies que faran d’Alpicat el “pol de circ” de l’oest de Catalunya.

I per menjar no hi ha dubte: tasteu la catxipanda, un plat a base de pebrot, ceba, albergínia, costella i llonganissa de porc i caragols: la fórmula perfecta perquè us en llepeu els dits en un paisatge que va canviar de colors i d’olors, a mitjan segle XX, amb l’arribada de l’aigua del canal de Catalunya i Aragó, quan es va passar del conreu de cereals a les plantacions d’arbres de fruita dolça. Tant de bo que el Circ Picat torni a canviar el paisatge d’aquest racó del país.

CIRC PICAT
Població: Aplicat Dates: del 29 de juny a l’1 de juliol
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.