Teatre

Un festival de llegenda

El petit municipi de Sant Miquel de Tous celebra el primer cap de setmana de juliol el Festival de Llegendes de Catalunya

Les narracions populars dels Països Catalans tenen el seu propi festival. L’any 2010, el petit municipi de Sant Martí de Tous, a l’Anoia, va posar en marxa el Festival de Llegendes de Catalunya (FesLleCat), una trobada d’espectacles que reprodueixen diverses llegendes i narracions populars del país, algunes de ben conegudes i d’altres que són un descobriment.

Aquest any, doncs, el festival arriba a la novena edició, que tindrà lloc durant el cap de setmana del 30 de juny i l’1 de juliol. El moment central de la mostra serà el dissabte a la nit, durant l’Apagada de Misteri, al pati interior del castell de Sant Martí de Tous. Aquest equipament ha estat rehabilitat i s’ha aconseguit convertir-lo en un lloc destinat a celebracions i esdeveniments populars, gràcies a l’Espai Gastronomia. Durant l’Apagada de Misteri, el poble apaga l’enllumenat públic i s’il·lumina tot el nucli antic amb més de 6.000 espelmes que marquen un recorregut de llegendes misterioses que culminen amb una última llegenda. Aquest any, la interpretació d’aquest moment central del festival anirà a càrrec de l’actriu Àurea Màrquez (una de les protagonistes de la sèrie de TV3 Com si fos ahir).

El festival sol reunir més de 3.000 persones en un municipi que amb prou feines supera el miler d’habitants. En aquesta edició, l’escriptora i periodista Empar Moliner serà una de les estrelles convidades. Explicarà la seva particular versió d’algunes llegendes catalanes i les relacionarà amb diferents tipus de vins.

L’origen del festival va ser convertir en un festa les pròpies llegendes locals, però amb el temps s’ha convertit en una mostra que pretén abraçar tota la cultura catalana.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor