Articles

Un festival al cor de l’Ebre

El festival Deltebre Dansa portarà a un entorn privilegiat del delta de l’Ebre les millors propostes d’avantguarda de dansa, música i circ. Del 16 al 29 de juliol

Fa catorze anys que el ballarí i coreògraf Roberto Olivan va decidir muntar, en un entorn paisatgístic privilegiat com és Deltebre, al Baix Ebre, un festival de dansa contemporània. Ho va fer sol, des de la llibertat i també amb els maldecaps que comporta una iniciativa privada. Però arribats al juliol d’aquest 2018, el festival Deltebre Dansa és una de les cites de les arts escèniques més destacades, en la qual conflueixen la dansa contemporània, la música i el circ. Ha rebut el segell Festival EFFE des del 2015 per l’Associació Europea de Festivals, i ha estat valorat com el millor projecte cultural de Catalunya els anys 2015, 2016 i 2017 per la Generalitat. La catorzena edició tindrà lloc del 16 al 29 de juliol, amb una programació artística que inclourà més de 40 espectacles, la majoria dels quals es podran veure en una carpa instal·lada al Parc del Riu de Deltebre. En el cartell destaquen els noms de la ballarina Zoé Coudougnan, la companyia de dansa Hurycan, l’artista de circ Stefan Kinsman, la companyia Race Horse –amb l’acròbata Rauli Dahlberg–, l’espectacle Pelat, de Joan Català, i la companyia Maduixa, entre molts d’altres. També hi haurà lloc per a la formació i els tallers professionals, amb 185 participants professionals arribats de més de 50 països. Com que del que es tracta és de promoure les avantguardes, una de les novetats d’enguany serà el Soul Train Deltebre, el primer espai de dansa urbana del festival, que es posarà en marxa per als amants d’aquest estil. També s’ha dissenyat el circuit Deltebre, Atracció Natural, una ruta de vuit espectacles que tindran lloc entre Deltebre i el nucli de Riumar i que pretén fusionar les arts escèniques i el patrimoni natural únic del delta de l’Ebre.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor