Articles

Paisatges escènics Margarida Troguet

Circ, dansa i blat de forment

Godot, avui, tampoc vindrà, però podeu anar a la comarca del Lluçanès, on enguany, el 14 de juliol, a Sant Boi del Lluçanès, se celebra la 6a edició del Festival Cantilafont. Un festival singular que s’instal·la cada any en un dels tretze municipis de la comarca natural del Lluçanès.

Un festival d’arts en viu, de música i d’arts escèniques, efímer i mòbil. Un festival nòmada, una itinerància que ens permet gaudir d’un Lluçanès molt particular. Una tarda nit per viure el paisatge, la gastronomia, les arts escèniques i la música. El col·lectiu Voraviu presenta edició rere edició un dels millors paisatges escènics del país.

En la d’aquest any, hi trobarem el Planeta Trampolí, un divertit llit elàstic que farà les delícies de tothom. Però si us agrada la tendresa i la poètica no us heu de perdre la peça Fil, en què una làmpada rítmica com un metrònom, una bàscula i molts equilibrismes acrobàtics fan que Madame Gaüc esdevingui la metàfora de la fragilitat. Tanmateix el que molarà a Cantilafont és en Quim Bigas, que amb la seva peça Molar encomanarà alegria i felicitat a tothom.

El Lluçanès, Cantilafont i Quim Bigas seran el must d’aquesta temporada. Esteu avisats.

Circ i dansa, doncs, per a una edició que compta, també, amb un espectacular cartell de concerts. I, si us plau, heu de tastar el pa elaborat amb blat de forment, una varietat antiga de blat amb tècniques de conreu pròpies, i espigues sensibles a l’ajagut. Un pa que trobareu al forn de Can Pujals, a Sant Boi de Lluçanès. Tastar-lo és sinònim de tocar el cel, o com diria algú: “Ara sí que has begut oli!”

Agafeu una rebeca, perquè Sant Boi està situat a 810 metres sobre el nivell del mar, a les nits hi fresqueja i podeu agafar un refredat, i després tot seran eixavuiros, sí, eixavuiros… esternuts! Ens hi trobem?

Festival Cantilafont
Població: Sant Boi de Lluçanès Dates:14 de juliol
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor