Pantalla

La nova sèrie del creador dels Simpson

Netflix estrena ‘Disenchantment’, el nou univers sorgit de la imaginació de Matt Groening i inspirat en fantasies medievals

Una de les novetats més esperades de la Comic Con que s’ha celebrat, aquest juliol, a Sant Diego ha estat el tràiler de la nova sèrie de Matt Groening, Disenchantment la traducció al castellà ha estat (Des)encanto–, que Netflix estrenarà el 17 d’agost. El creador de la família més famosa i més groga de la història de la televisió torna amb un nou producte gairebé vint anys després de l’estrena de la divertidíssima Futurama. Si els Simpson expliquen la realitat actual des del punt de vista dels veïns de Springfield i amb Futurama es feia broma sobre el futur de la Terra d’aquí a mil anys, la seqüència era lògica i ara Groening vol mostrar la part més còmica del passat, revisant el món de les fantasies medievals en un peculiar regne anomenat Dreamland. La protagonista és la princesa Bean (nom que en anglès significa ‘mongeta’), que, tal com es pot veure en el tràiler avançat, no es resigna a casar-se amb príncep amb qui l’han promesa i l’acaba encastant en un tron, curiosament molt semblant al de ferro de Joc de trons.

una princesa atípica

En els vint episodis –dues temporades– que Netflix ha contractat fins ara, aquesta princesa atípica i amb problemes amb l’alcohol viurà tota mena d’aventures acompanyada del seu inseparable elf, de nom Elfo (ja es veu que els guionistes no s’han capficat massa a buscar noms originals per als protagonistes), i d’un dimoni molt particular que respon al nom de Luci. Al ritme de Rebel Rebel de David Bowie, les primeres imatges mostren algunes de les aventures d’aquest trio, que s’haurà d’enfrontar, segons la informació facilitada per Netflix, a “ogres, follets, harpies, trolls, diables, morses [?] i molts humans estúpids”.

Poca cosa més ha transcendit sobre aquest nou univers creat per Groening, si bé l’autor ha assegurat que es tracta d’una sèrie sobre “la vida i la mort, l’amor i el sexe, i sobre com continuar rient en un món ple de sofriment i d’idiotes, malgrat tot allò que els ancians, els bruixots i altres ximples us puguin dir”. De fet, és una característica de Groening buscar l’humor en situacions que no semblen precisament divertides.

En aquest nou treball, el dibuixant nord-americà ha tornat a treballar amb el seu col·lega i productor a Els Simpson, Josh Weinstein, i ha incorporat guionistes i dibuixants que ja havien treballat amb ell a Futurama. Matt Groening ha aconseguit l’èxit més durador de la història de la televisió amb a la família Simpson i la seva vida al poble de Springfield. Homer, Marge, Bart, Lisa i Maggie, així com els seus estrafolaris conciutadans, formen part de l’imaginari col·lectiu gràcies a una espaterrant barreja de quotidianitat i bogeria que també ha tingut moments de denúncia social. La sèrie fa gairebé trenta anys que és en antena i hi han passat centenars de convidats famosos que hi han posat la veu, des de Stephen Hawking a Katie Perry, passant per Paul McCartney, Michael Jackson i Elizabeth Taylor.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor