Pantalla

Entranyables alienígenes

Els extraterrestres van omplir d’humor la televisió de fa dues dècades. Ara la factoria Warner està treballant per recuperar un dels alienígenes més carismàtics, l’irreverent Alf

Les invasions extraterrestres han anat desfilant per la televisió gairebé ininterrompudament des que la primera versió de la sèrie V –que en aquell moment va ser la producció televisiva més cara de la història– es va convertir en un èxit mundial a començament de 1983. Després, ja als anys noranta, van arribar les conspiracions d’Expediente X, mentre que amb el tombant de segle estranys llums al cel van precedir la temuda Invasió, emesa a TV3. En aquesta última dècada la lluita contra els alienígenes ha quedat a càrrec dels protagonistes de Falling skies i de Colony, per posar només dos exemples. Però els alienígenes no sempre són els dolents i també han donat peu a escenes hilarants. Deixant de banda els personatges de sèries animades, el vessant més còmic dels invasors té el seu màxim exponent amb Alf.

Tothom qui tingués televisió el 1986 recordarà aquest entranyable personatge arribat del planeta Melmac i acollit accidentalment pels Tanner, una família californiana de classe mitjana que ha de fer front a tots els maldecaps provocats per les seves ocurrències. Golafre, mandrós, bromista i addicte a menjar gats, Alf genera constantment embolics, com quan decideix trucar al president dels Estats Units per exigir-li que posi fre a l’escalada d’armes nuclears i provoca la detenció del pare de la família Tanner, Willie, per part de l’FBI. Amb el seu sarcasme, Alf va captivar tot tipus de públic i s’ha acabat convertint en una referència clàssica de la cultura popular, amb l’aparició esporàdica en altres sèries, des de The Simpson fins a Mr. Robot, passant per The Big Bang theory.

‘revival’

Alf torna ara a estar d’actualitat, ja que la companyia Warner ha anunciat que està treballant per poder-lo portar novament a la petita pantalla. La sèrie es va acabar després de quatre temporades, quan l’extraterrestre és finalment detingut per la policia i traslladat a l’Àrea 51, el lloc on se suposa que el govern nord-americà guarda les proves de l’existència d’alienígenes. En aquesta nova etapa, Alf haurà aconseguit fugir del seu confinament i serà acollit per una altra família, per descobrir com ha canviat la societat en 28 anys.

D’altra banda, no es pot parlar de comèdies sobre extraterrestres sense recordar 3rd rock from the sun, aquí traduïda com a Caiguts del cel. La sèrie es va emetre originalment entre 1996 i el 2001 a la cadena NBC, i va arribar a TV3 el 2003. Guanyadora de diversos premis Emmy en les categories de comèdia i interpretada per John Lithgow, Kristen Johnston, French Stewart i un jovenet Joseph Gordon-Levitt, la sèrie explica les peripècies de quatre extraterrestres que viatgen a la Terra per estudiar els humans fent-se passar per una família convencional. Com que provenen d’una civilització suposadament més avançada, les situacions còmiques són el resultat dels problemes que pateixen aquests hilarants alienígenes per intentar entendre el comportament i les emocions dels humans.

ALF. Un centenar d’episodis van mostrar les aventures d’aquest extraterrestre voraç i impertinent que semblava lleugerament un os formiguer. Ara Warner es planteja recuperar el personatge.
3RD ROCK FROM THE SUN. John Lithgow en la seva versió més còmica encapçalava el repartiment d’aquesta esbojarrada sèrie.
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor