Lletres

LLETRES EN BATALLA

Tants contes tants barrets

Els contes no s’escriuen ni es llegeixen com s’escriuen i es llegeixen les novel·les. Constitueixen un gènere en si, una mica misteriós pel fet mateix de basar la seva essència en la brevetat, un gènere molt conreat en la literatura catalana. Així doncs, vet aquí una llista de títols de contes: sabreu restituir-los al seu autor legítim i al recull en què es troben publicats? Per fer-ho més fàcil, he escollit sempre, per a cada recull, el primer conte.

1. ‘El desert’
A. De teves a meves, de Pere Calders. B. Demà a les tres de la matinada, de Pere Calders. C. Invasió subtil, de Pere Calders. D. Cròniques de la veritat oculta, de Pere Calders.
2. ‘Les tres descobertes del senyor M.’
A. Contes de la vila de R., de Miquel Martí i Pol. B. Guadalajara, de Quim Monzó. C. Quan arriba la penombra, de Jaume Cabré. D. Tot això ho faig perquè tinc molta por, d’Empar Moliner.
3. ‘L’honestedat’
A. Pinya de rosa, de Joaquim Ruyra. B. El perquè de tot plegat, de Quim Monzó. C. L’estiu no s’acaba mai, d’Alba Dedeu. D. La rara anatomia dels centaures, de Miquel Àngel Riera.
4. ‘La sang’
A. Vint-i-dos contes, de Mercè Rodoreda. B. Ariadna al laberint grotesc, de Salvador Espriu. C. El millor dels mons, de Quim Monzó. D. La bicicleta estàtica, de Sergi Pàmies.
5. ‘Mar’
A. Tretze tristos tràngols, d’Albert Sánchez-Piñol. B. Contes russos, de Francesc Serés. C. El que pensen els altres, d’Alba Queraltó. D. Vida familiar, de Jenn Díaz.
6. ‘Un barril de sabó moll’
A. El parèntesi més llarg, de Tina Vallès. B. El cafè de la granota, de Jesús Moncada. C. Els cucs de seda, de Joan F. Mira. D. Vida mòlta, de Víctor Català.
7. ‘Els màrtirs’
A. Trajecte final, de Manuel de Pedrolo. B. Lilí Barcelona i altres travestís, de Terenci Moix. C. Com s’esbrava la mala llet, d’Antònia Carré-Pons. D. Te deix, amor, la mar com a penyora, de Carme Riera.
Solucions: 1.D, 2.A, 3.B, 4.A, 5.C, 6.B, 7.B
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor