Teatre

Paisatges escènics Margarida Troguet

El TNT, pista de proves del futur

Godot, avui, tampoc vindrà, però podeu anar a Terrassa, cocapital del Vallès Occidental. De l’Ègara romana fundada per Vespasià (69-79 dC) al Festival TNT 2018 ha plogut de valent, i Terrassa, ara, exerceix de capital de la creació contemporània, multidisciplinària i híbrida de les arts en viu a Catalunya. Un festival, Terrassa Noves Tendències (TNT), que és com les grans passarel·les de moda, o com els circuits de fórmula 1: un lloc on es poden veure i viure les disciplines escèniques en format avançat. Un festival que parla del present i que experimenta amb els nous llenguatges.

Per conèixer l’ADN d’un festival hem de mirar amb lupa quines són les coproduccions pròpies. Tibant aquest fil, trobarem els seus signes d’identitat. Enguany, el TNT ofereix trenta propostes, deu de les quals coproduccions. Hi destaquen grans noms de l’escena europea, com Kiss & Cry, Agrupación Señor Serrano, Matarile Teatro, Pablo Gispert i Juan Navarro. Però si us abelleix fer descobertes, heu de buscar David Fernández i Maureen López; Sílvia Ferrando i José y sus Hermanas; Adrián Pino; G.R.U.A.; L’Embarral; Zum Zum Teatre i Quim Bigas; El Pollo Campero i molts d’altres que ben aviat formaran part dels nostres referents.

Un festival per a tots els públics, que programa música electrònica de petit format i que inclou el TNT Kids i el TNT Spirit. L’aportació del Festival TNT a la creació escènica contemporània de Catalunya és la mateixa que la màquina de vapor a les indústries tèxtils de Terrassa a mitjan del segle XIX. La primera màquina de filar va arribar a Terrassa el 1832; la de vapor, el 1833, i el teler Jacquard, el 1845. Així mateix, trobareu que, en els darrers deu anys, han passat pel festival creadors que avui són capdavanters, reconeguts i prestigiats arreu dels festivals europeus. Visca els vapors i el TNT!

Terrassa Noves Tendències
Població: Terrassa Dates: del 27 al 30 de setembre
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor