Música

Més viva que mai

El Mercat de Música Viva de Vic arriba a la 30a edició amb una obertura de grups i de tendències i amb l’anunci per part de l’Acadèmia Catalana de la Música de la creació d’uns guardons, els Premis Alícia, per promocionar la música produïda a Catalunya

En la seva 30a edició, el Mercat de Música Viva de Vic ha obert el camp de mira cap a propostes més comercials sense perdre de vista les apostes innovadores i arriscades que han marcat sempre la intenció del festival. Des del dimecres 12 i fins al diumenge 16 passen per Vic una vuitantena de grups i artistes que van des de Joan Miquel Oliver, Chicuelo, Ivette Nadal, Sr. Canario, Marc Parrot i The Pinker Tones & Quartet Brossa fins a Dr. Calypso, Nyandú, Els Amics de les Arts, Obeses i Els Catarres.

El Mercat va arrencar amb el lliurament del Premi Puig-Porret al millor projecte de creació musical, que es va endur Juliane Heinemann per L’últim camí de Walter Benjamin, un espectacle musical i visual que recrea els esdeveniments de l’últim dia de la vida del filòsof judeoalemany Walter Benjamin i la seva travessa clandestina dels Pirineus mentre fugia de la persecució nazi. L’espectacle inaugural, conduït per Natza Farré i Oriol de Balanzó, va estar impregnat de notes d’humor i va comptar amb artistes vinculats als trenta anys d’història del Mercat: Miquel Gil, David Carabén, Núria Graham, Chicuelo, Andrea Motis, Lluís Gavaldà, Kepa Junkera, Marinah i Quimi Portet, entre d’altres.

D’altra banda, l’Acadèmia Catalana de la Música va anunciar des del Mercat la creació dels Premis Alícia, que tindran com a objectiu promocionar la música produïda a Catalunya. Els reconeixements estaran formats per quinze categories, entre les quals destacaran el premi a la trajectòria, a la innovació i a la distinció de projectes socials i educatius fonamentats en la música. Està previst que els guardons s’entreguin anualment en una gala que se celebrarà al voltant del Dia Mundial de la Música (21 de juny).

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor