Pantalla

Històries per no dormir

Tant si sou de celebrar Tots Sants com si preferiu la moda importada del Halloween, aquest mes toca deixar-se atrapar per noves trames d’horror a la petita pantalla

La maldición de Hill House és l’aposta de Netflix pel que fa a sèries de terror. Està basada en la novel·la homònima escrita per Shirley Jackson el 1959, una de les principals obres de terror del segle XX i paradigma del subgènere de les cases encantades. Amb dues adaptacions al cinema –The Haunting el 1963 i The Haunting (La casa infernal) el 1999– la història gira al voltant d’una peculiar mansió i la influència que exerceix en la vida dels seus ocupants.

En aquesta versió, els afectats són una família de cinc germans, que fa trenta anys van quedar traumatitzats per uns fets dramàtics. Ja adults, els germans es retroben i han d’afrontar els seus dolorosos records. En un ambient opressiu –estem parlant de terror gòtic–, la sèrie tracta qüestions com la bogeria, la pèrdua i la culpa, i ha rebut molt bona acollida per part de la crítica. Dirigida per Mike Flanagan (Oculus, Absentia, Hush) i protagonitzada per Carla Gugino (Watchmen) s’ha estrenat a l’Estat espanyol el 12 d’octubre.

També aquest mes –el dia 13– i després d’haver-se estrenat a l’estiu a la plataforma Hulu, arriba a Movistar Castle Rock, la sèrie que reuneix en una sola trama molts dels personatges i històries de les novel·les de Stephen King. Una aterridora barreja de misteri, ensurts i elements sobrenaturals que té entre els protagonistes actors icònics de la mitologia del rei del terror, com Sissy Spacek (la mítica Carrie).

LLEGENDES URBANES

Al marge de les estrenes, tothom qui vulgui passar por davant la petita pantalla també pot optar per recuperar la sèrie d’HBO Channel Zero, que es basa en llegendes urbanes i històries de por que circulen per internet. Cada temporada és autoconclusiva: la primera tracta sobre la influència d’una sèrie de televisió en el comportament dels infants d’un poble, la segona sobre una sinistra atracció de por i la tercera sobre un rumor que desemboca en dramàtiques desaparicions. Ara s’estrena la quarta, en què els protagonistes són una parella jove que veu com el seu matrimoni trontolla quan descobreixen una misteriosa porta al soterrani de casa seva. La sèrie ha aconseguit un èxit notable, especialment entre el públic més jove.

Al marge de les sèries de por amb més projecció mediàtica –com American horror story i Penny Dreadful– també n’hi ha d’altres menys conegudes però que mereixen una oportunitat, sempre que l’estómac i els nervis ho tolerin. Un exemple és El exorcista, de la cadena Fox, que es va emetre entre el 2016 i el 2017 i que continua la famosa història de la novel·la dels anys setanta i la seva adaptació cinematogràfica. Reagan, la nena posseïda llavors, és ara una dona adulta, mare de família, que s’ha tornat molt devota i que intenta girar full del seu truculent passat.

Finalment, per a tothom qui no tingui complexos, sempre queda Supernatural i la seva complicada trama de dimonis i tot tipus d’éssers malvats i infernals que ja fa onze temporades que dura.

LA MALDICIÓN DE HILL HOUSE Una història de terror de les de tota la vida, però en versió moderna i retratant també un drama familiar.
CHANNEL ZERO. Els rumors horripilants que circulen per internet i que tots hem sentit alguna vegada, convertits en sèrie.
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor