Pantalla

El misteri de Julia Roberts

L’estrella de cinema s’incorpora finalment al món de les sèries amb ‘Homecoming’, d’Amazon Prime Video, una intriga psicològica del creador de ‘Mr. Robot’

Dues trames temporals i un misteri relacionat amb un projecte militar. Així és com es presenta Homecoming, d’Amazon Prime Video, la primera incursió de l’actriu Julia Roberts en el món de les sèries. Hi interpreta Heidi Bergman, una terapeuta que participa en un programa d’ajuda per a soldats que s’han de reincorporar a la vida civil. Anys més tard, ha deixat aquesta feina i fa de cambrera, però quan el Departament de Defensa inicia una investigació al voltant del projecte Homecoming, s’adona que les coses no són com ella pensava. La intriga es va desenvolupant llavors a partir de deu episodis de mitja hora, una durada que sembla pensada per a un nou tipus de consum audiovisual maratonià que consisteix a veure una temporada sencera d’una sèrie de cop, sovint aprofitant el cap de setmana.

“Els continguts actuals de la televisió no els havíem vist mai, no és la televisió amb què vam créixer. I aquesta història en particular era tan intrigant que quan en Sam [Esmail, el director] me la va portar ens vam entendre de seguida.” Són declaracions de Roberts, que també ha explicat que si va decidir involucrar-se en el projecte va ser perquè Esmail havia de ser el director de tots els capítols de la sèrie, que només es pot veure en línia a través de la plataforma comercial.

Homecoming manté alguns trets distintius que Sam Esmail ja va utilitzar per a la sorprenent Mr. Robot, una altra història sobre paranoies, conspiracions i problemes psicològics que estrenarà la seva quarta temporada l’any vinent. Manté un estil pausat i de vegades hipnòtic que s’ha arribat a comparar amb el de Hitchcock. I aposta per recuperar hits musicals dels anys setanta per crear una atmosfera intimista i misteriosa que remet l’espectador al material original en què està basada la història: un podcast.

podcats originalS

Els podcasts són arxius d’àudio que es poden baixar d’internet i escoltar en gairebé qualsevol dispositiu, i que tenen molta presència en el món anglosaxó. Aquí no són tan coneguts, però als Estats Units n’hi ha que disposen de milions de seguidors i que ocupen temàtiques tan diverses com noticiaris reals, històries de ficció, narracions històriques i consells per a pagesos. Homecoming també és el títol del podcast original en què es basa la sèrie, que es va convertir en un dels grans èxits del 2017. Produït per la companyia Gimlet, els seus creadors, Eli Horowitz i Micah Bloomberg, també són els guionistes de la sèrie d’Amazon, que ja ha renovat per a una segona temporada. El podcast original estava interpretat pels actors David Schwimmer (el Ross Geller de Friends), i Catherine Keener, que és una bona amiga de Julia Roberts. De fet, Roberts ha explicat que si va acceptar fer la sèrie d’Amazon va ser perquè havia escoltat el podcast fins i tot abans que s’emetés, gràcies a la seva amistat amb Keener, i l’havia enganxat completament.

HOMECOMING Per als amants de les teories conspiratives i les intrigues psicològiques.
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor