Arts visuals

Recomanacions

Aquesta setmana recomanem assistir a alguna de les sessions de l’Xcentric Cinema del CCCB per descobrir l’obra del realitzador Adam Curtis, un dels grans referents de l’art audiovisual actual. Al monestir de Pedralbes podrem descobrir l’obra de Charlotte Salomon, una jove artista berlinesa que va morir als camps de concentració nazis, però que va deixar una obra intensa marcada per una vida atzarosa. I no podem deixar passar l’exposició que acaba d’obrir el Museu d’Art Jaume Morera de Lleida, amb peces de la Petite Galerie, una avançada galeria d’art d’avantguarda que va deixar una empremta profunda a la ciutat de Lleida.

L’art d’una vida intensa

Charlotte Salomon va ser una artista jueva que va tenir una vida curta (va morir als 26 anys a Auschwitz, el 1943), però intensa, marcada per l’amor, la mort, i una història de patiment que la va portar a refugiar-se en l’art com a catarsi i salvament. L’exposició recorre l’experiència vital de l’artista.

Adam Curtis i el poder

Adam Curtis és el gran referent de l’assaig audiovisual contemporani. Les seves pel·lícules mostren el funcionament del poder i com afecta les nostres vides. L’Xcèntric Cinema, del CCB, organitza un cicle en què les pel·lícules es presenten acompanyades de presentacions i debats sobre la seva obra.

Sala: Xcentric Adreça: C. Montalegre, 5. Barcelona. Horari: projeccions els dies 2, 6, 7, 8, 9, 13 i 14 de desembre, a les tardes

La Petite Galerie de Lleida

Amb motiu del 50è aniversari de la creació de la Petite Galerie de l’Alliance Française, el Museu d’Art Jaume Morera ha preparat un programa commemoratiu d’homenatge a aquest espai d’art alternatiu de Lleida, una de les poques galeries catalanes consagrades a l’art d’avantguarda.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor