Teatre

La tradició dansa amb l’electrònica

Els Butaca premien l’original espectacle ‘A vore’, una relectura innovadora de les danses de l’Ebre

El 12 d’octubre passat, la periodista Carina Filella explicava en aquest setmanari l’embranzida que està vivint aquests darrers anys la jota, un gènere de música, dansa i improvisacions que ni és patrimoni exclusiu de les terres del sud, ni ho és per importació aragonesa, sinó que és propi i compartit per tots els territoris de l’antiga Corona d’Aragó. Alguns símptomes de la revifalla són la proliferació de nous cantadors, la seva evolució estilística i la incorporació de la dona. Ara, tenim nou exemple que la jota és ben viva: el públic votant dels premis Butaca 2018 va premiar l’espectacle de dansa A vore, una original performance musical i de dansa que combina els ritmes tradicionals de la jota de les terres de l’Ebre amb els sons electrònics.

El premi al millor espectacle de dansa de la XXIV edició dels Premis Butaca, que es va celebrar el 26 de novembre al Teatre Auditori de Sant Cugat del Vallès, va sorprendre per la seva gosadia i la innovació, ja que A vore està ben lluny dels espectacles més clàssics i de gustos massius que acostumen a guanyar aquests premis.

Sota la direcció del músic i realitzador audiovisual tortosí Ramon Balagué, l’espectacle reuneix a l’escenari la ballarina, performer i coreògrafa de la Sènia Sònia Gómez, el trio de funk, nu jazz i rock Astrio i un grup d’artistes de música tradicional (Pau Puig, dolçaina, i Carme Balagué, balladora). És fruit d’un projecte de recerca musical i de dansa que treballa a partir de les jotes i altres expressions tradicionals de les comarques del Baix Ebre, el Montsià i el Baix Maestrat, i les fa dialogar amb la música electrònica d’Astrio i la dansa performativa de Sònia Gómez.

A vore és un espectacle produït per la Fira Mediterrània de Manresa, l’Auditori de Barcelona i el Mercat de les Flors.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor