Pantalla

Els millors espies d’Europa

Movistar estrena la quarta temporada de l’èxit francès ‘Oficina de infiltrados’ i la BBC continua preparant la segona part de la premiada ‘El infiltrado’

“Hi ha tres tipus d’enemics. Els primers són la presa. Els has d’observar i identificar, analitzant les seves febleses i fer-los canviar de bàndol. El segon tipus són els teus amics. Amb ells abaixes la guàrdia, et fan més vulnerable, et porten a errors. Les persones que més estimes han de desaparèixer de la teva vida. El tercer tipus d’enemic és el depredador. És l’única persona que et pot vèncer. No t’has de defensar d’ell. Cal seduir-lo. L’has atraure cap a tu. Ell ha de pensar que t’està triant. Ets com l’orquídia que atrau l’abella. L’insecte pensa que decideix, però no sap que és part d’una estratègia. Al final, ets tu qui té el control.” Aquest monòleg de la sèrie Oficina de infiltrados (Le Bureau des legéndes) resumeix la feina dels espies que protagonitzen la sèrie francesa de més èxit i prestigi de les últimes dècades.

CREÏBLES

Creada pel cineasta Éric Rochant el 2015, mostra les activitats d’una secció de la Direcció General de Seguretat Exterior des d’on es controlen els espies francesos infiltrats arreu del món. Uns espies que, com a nom en clau, sempre s’identifiquen amb algun insult del tintinesc Capità Haddock. El protagonista és Guillaume Debaully, àlies Malotru, que torna a França després d’haver passat sis anys infiltrat a Síria i a Jordània. L’actor Mathieu Kassovitz interpreta aquest complicat agent que té problemes per recuperar la seva vida de sempre i que acaba embolicat en una complexa trama en què es barregen les seves debilitats personals amb les seves habilitats professionals. En època de sèries com Homeland i Jack Ryan, el que marca la diferència a Oficina de infiltrados és que hi ha poques escenes d’acció i que la trama es desenvolupa sobretot en despatxos. Tot i això, manté un complicadíssim arc argumental i sap mantenir tant el suspens com la coherència del relat en tot moment. És, en definitiva, una de les sèries d’espies més creïbles de la televisió. Movistar n’acaba d’estrenar la quarta temporada i per a aquells que encara no l’hagin vist és un bon moment per recuperar-la.

Un altre gran èxit europeu en l’espionatge televisiu és El infiltrado (The night manager), una sèrie britànica que la BBC va emetre el 2016 i que actualment es pot veure a Amazon Prime Video. El protagonista és el misteriós Jonathan Pine, interpretat per l’actor Tom Hiddleston en un paper que sembla fet a mida perquè es pugui postular com a nou James Bond. Pine és un exsoldat infiltrat en l’entorn d’un magnat (Hugh Laurie, el doctor House) que darrere les seves activitats filantròpiques amaga un negoci de tràfic d’armes. La sèrie, de només sis episodis, està basada en una novel·la de John le Carré i va triomfar entre la crítica i el públic, amb nombrosos premis internacionals, com ara Globus d’Or per als dos protagonistes. Ara se n’està preparant una segona temporada que està prevista per a l’any vinent. I mentrestant, la BBC acaba d’estrenar una altra adaptació de Le Carré, en aquest cas de la novel·la La chica del tambor.

OFICINA DE INFILTRADOS. La quarta temporada arriba amb el protagonista amagat a Rússia i amb noves trames estretament relacionades amb la geopolítica actual. Per a amants del suspens i els drames personals.
EL INFILTRADO. Un exsoldat busca venjança infiltrant-se en una organització criminal que es dedica al tràfic d’armes. Glamur i traïció amb protagonistes i secundaris de luxe. Per a amats d’històries trepidants
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor