Pantalla

Sherlock és dona i japonesa

Procedent d’HBO Àsia i coproduïda per Hulu, arriba a les pantalles una interessant versió femenina i japonesa del famós detectiu creat per Arthur Conan Doyle

Miss Sherlock, que la plataforma HBO acaba d’estrenar, proposa una reinterpretació del conegudíssim personatge d’Arthur Conan Doyle, en aquesta ocasió ambientada al Tòquio actual i amb una dona com a protagonista. Yuko Takeuchi (Dog in a Sidecar, Flashforward) interpreta el personatge principal, la detectiu Sara Shelley Futaba, a qui tothom anomena Sherlock. En el primer capítol, coneix una jove cirurgiana que torna al Japó després d’haver quedat traumatitzada fent de voluntària a Síria, i que es converteix en testimoni d’un crim terrible, quan a un company seu li esclata, literalment, la panxa. La doctora Wato Tachibana (Wato-san en lloc de Watson), està interpretada per Shihori Kanjiya. Malgrat les reticències inicials, les dues dones acabaran compartint un apartament i treballant juntes en la resolució de diversos misteris i crims.

Miss Sherlock, que va tenir un èxit important al Japó, manté els elements essencials de les històries de Sherlock Holmes, sobretot la seva capacitat per resoldre els casos més complicats gràcies a la facilitat per a la deducció de la detectiva. La principal novetat d’aquesta sèrie, al marge del canvi de gènere dels personatges protagonistes, és que l’arrogància típica dels Sherlocks masculins que hem conegut últimament queda una mica continguda, i la seva genialitat deductiva no té les traces gairebé sobrenaturals d’altres caracteritzacions. La Sherlock japonesa no porta barret de cacera, sinó unes sabates amb uns talons letals i, en lloc de tocar el violí toca el violoncel, per a desesperació de la seva companya de pis i també del seu arrendador, que també ha canviat de gènere i ara és un home.

aire fresc

Aquesta proposta asiàtica arriba set anys després que Robert Downey Jr. s’acomiadés del personatge de Sherlock als cinemes en l’ultima de les entregues dirigides pel britànic Guy Ritchie i en què Jud Law feia de Watson. Downey s’ha concentrat des de llavors en el seu paper d’Iroman a l’univers de superherois de Marvel, on ha acabat coincidit amb el gran Sherlock televisiu, Benedict Cumberbatch, que hi fa de Doctor Strange. Cumberbatch és, sens dubte, el Sherlock més modern i glamurós de tots els temps. Amb els seus abrics Belstaff i les rèpliques enginyoses al Watson interpretat per Martin Freeman (que també ha acabat apareixent a les franquícies Marvel), ha creat una imatge icònica i ha contribuït a l’èxit de la minisèrie de quatre temporades de la BBC. Tot i els rumors, sembla clar que no hi haurà una cinquena temporada, ja que els creadors, Steven Moffat i Mark Gatiss, estan immersos a donar a vida en forma de sèrie a un altre clàssic literari: Dràcula. Per tant, i en espera de l’aposta japonesa, els amants del detectiu més famós de tots els temps s’han hagut de conformar amb les aventures d’Elementary, la sèrie de la cadena nord-americana CBS que ha arribat a la sisena temporada protagonitzada per Jonny Lee Miller com a Holmes i Lucy Liu en la primera versió femenina de Watson.

MISS SHERLOCK. La proposta japonesa és una típica història de detectius, amb crims estranys en escenaris sovint igual d’estranys, però marcada per la divertida relació entre les dues protagonistes.
SHERLOCK. Benedict Cumberbatch i Martin Freeman es van convertir en la parella televisiva del moment gràcies a la versió glamurosa, cosmopolita i sovint insofrible del detectiu.
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor