Pantalla

Les sèries del 2019

L’allau cada cop més gran de produccions fa que sigui difícil triar quines seran les sèries que marcaran aquest any. Tot i això, aquí teniu una tria de les novetats que aixequen més expectació

La chica del tambor

La sèrie de la BBC basada en la famosa novel·la de John le Carré s’ha estrenat a Movistar després de rebre una bona acollida a la televisió britànica. Aquest thriller ambientant en els anys setanta i amb el conflicte araboisraelià com a teló de fons, retrata un món de duplicitats, on res és el que sembla. Protagonitzada per Alexander Skarsgard (Big little lies) Michael Shannon i Florence Pugh, explica la història de Charlie, una jove actriu britànica que després de començar una relació amb un atractiu home durant unes vacances a Grècia es veu involucrada en una complicada trama d’espionatge internacional. Com a punt a favor, el fet que la sèrie és obra del mateix equip que va triomfar el 2017 amb El infiltrado, també basada en una novel·la de Le Carré.

The Witcher

De vuit episodis, està basada en una exitosa saga de novel·les fantàstiques del polonès Andrzej Sapkowski, que també n’és assessor de producció. El personatge central, interpretat per Henry Cavill (Superman), és un solitari caçador de monstres que lluita per trobar el seu lloc en un món on les persones potser són pitjors que les bèsties. Netflix, que encara no ha marcat data d’estrena, confia que es pugui convertir en el nou Joc de trons.

City on a Hill

Ben Affleck i Matt Damon són els productors d’aquesta sèrie de la cadena nord-americana de pagament Showtime que protagonitza Kevin Bacon i que ens traslladarà al Boston de començaments dels anys noranta. En aquella època, la ciutat era víctima d’una gran conflictivitat, amb una forta presència del crim organitzat, que actuava impunement davant la passivitat d’un sistema policial corrupte i marcat per un profund racisme. L’arribada d’un fiscal de districte negre, que rep l’ajuda d’un agent de l’FBI interpretat per Bacon, farà un tomb a la situació. La sèrie, de dotze capítols, es basa en l’anomenat “miracle de Boston”, que realment va suposar un canvi radical per a la ciutat en la lluita contra la inseguretat. Encara no es coneix la data exacta de l’estrena, però tot indica que serà durant la primera meitat de l’any.

Euphoria

HBO té prevista l’estrena, també sense data exacta, d’aquesta sèrie de deu episodis que és un adaptació d’una altra sèrie del mateix nom, israeliana, que es va emetre entre el 2012 i el 2013. No se sap, però, si serà del tot fidel a la trama original, que segueix un grup d’adolescents traumatitzats en una espiral de violència, drogues i sexe. La protagonista és l’exnoia Disney Zendaya.

What we do in the shadows

El 2014 es va estrenar la pel·lícula escrita, dirigida, produïda i protagonitzada pels artistes neozelandesos Taika Waititi i Jemaine Clement, que es va convertir en objecte de culte amb la seva hilarant història –en forma de fals documental– sobre un grup de vampirs que compartien pis a la ciutat de Wellington i que tenien problemes greus per adaptar-se a la vida moderna i relacionar-se amb altres criatures sobrenaturals, com els homes llop. Ara, la cadena FX ha produït la sèrie basada en la mateixa història, però amb els vampirs instal·lats a la ciutat de Nova York. Tot indica que hi haurà horror i rialles a parts iguals, però encara no se sap quan arribarà a les nostres pantalles.

Good Omens

Amazon Prime Video apostarà per l’humor amb aquesta sèrie basada en la novel·la homònima escrita el 1990 pels britànics Neil Gaiman i Terry Pratchett. Explica com un àngel i un dimoni que es coneixen des de fa mil·lennis han de treballar junts per evitar l’apocalipsi. Michael Sheen (Masters of Sex) i David Tennant (Doctor Who) són aquests dos protagonistes, als quals s’afegeix John Hamm (Mad Men) com a arcàngel Gabriel.

Hache

La nova sèrie espanyola de producció pròpia de Netflix està protagonitzada per Adriana Ugarte, Javier Rey i Eduardo Noriega, i la h del títol fa referència a l’heroïna. La trama se situa a la Barcelona dels anys seixanta, quan la protagonista, una prostituta, comença a treballar per a un dels principals traficants de drogues de la ciutat que, al seu torn, està en el punt de mira de la policia.

Lovecraft Country

Produïda per J.J. Abrams (Lost), aquesta història d’horror es basa en la novel·la del mateix nom que el nord-americà Matt Ruff va escriure el 2016 i que ràpidament es va convertir en un best-seller. Ens trasllada als Estats Units dels anys cinquanta, quan un soldat negre comença un viatge per Nova Anglaterra, a la recerca del seu pare desaparegut, en què es troba tant amb terrors mundans com amb monstres sortits de la imaginació de Lovecraft. Una experiència terrorífica amb la xacra del racisme incrustat en la societat nord-americana com a embolcall.

Turn up Charlie

Idris Elba, l’home que el 2018 va ser escollit com el més atractiu del món, és el creador i protagonista d’aquesta sèrie de Netflix. Interpreta un DJ fracassat que s’ha de convertir en mainadera de la problemàtica filla d’un amic seu famós. Elba també és DJ a la vida real i ara mateix té en antena a la BBC una nova temporada de la mítica sèrie Luther, que li va donar la fama entre el 2010 i el 2015. El retorn del policia John Luther també és una de les grans expectatives del 2019.

Watchmen

HBO aposta fort per aquesta adaptació dels còmics creats per Alan Moore i Dave Gibbons sobre uns superherois amb problemes molt humans. El responsable del projecte és Damon Lindelof (Lost, The leftover) i de moment se sap que entre els protagonistes hi ha Jeremy Irons i Don Johnson. L’univers dels Watchmen ja va ser portat a la gran pantalla el 2009 i es va convertir en una pel·lícula de culte. La nova sèrie, però, se situa en un futur posterior al film.

. IRENE CASELLAS

icasellas@lrp.cat

Els retorns més esperats

IRENE CASELLAS

D’entre les sèries que tornen l’any vinent n’hi ha unes quantes que també han generat molta expectació, començant per Joc de trons, d’HBO, que estrenarà a l’abril la vuitena temporada i última. No és l’únic final de sèries mítiques: a l’abril la cadena Showtime estrenarà la darrera –també la número vuit– de Homeland, i posarà punt final a les desventures de l’espia Carrie Mathison. La tercera temporada de True Detective (aquest mes de gener, a HBO), i també la tercera de Stranger things (al juliol, a Netflix) són apostes segures, així com la segona temporada de Big little lies (HBO, encara sense data confirmada).

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor