Pantalla

Reines també a la pantalla

La reialesa britànica enganxa: Movistar espera l’estrena de la tercera temporada de ‘Victoria’ i Netflix confirma una nova reina Isabel per a ‘The Crown’

La reina Victòria ja ha tornat a la petita pantalla en la tercera temporada de la sèrie britànica que porta el seu nom. Amb quotes d’audiència que al Regne Unit van vorejar el 30%, Victoria és una producció de la cadena ITV que explica com el 1838 una noia menuda de només 18 anys va haver d’assumir convertir-se inesperadament en reina de l’Imperi britànic. Amb un interessant guió firmat per la novel·lista Daisy Goodwin, la sèrie està protagonitzada per Jenna Coleman (Doctor Who) en el paper de Victòria, i les dues primeres temporades es poden veure a Movistar, que també n’emetrà la tercera (encara sense data fixa, però previsiblement en aquest primer trimestre del 2019). Una part important de l’èxit de la sèrie és el resultat d’una ambientació molt acurada: per exemple, per a les escenes de la coronació de la reina es va utilitzar una rèplica exacta del seu vestit original, que encara es conserva. La sèrie també permet aprofundir molt en aspectes poc coneguts del personatge gràcies als diaris que Victòria va escriure i que han revelat com era la seva vida privada. La tercera temporada començarà el 1848, en un moment delicat per a les monarquies, amb una sèrie de revoltes en diversos països europeus contra l’absolutisme, i amb l’aparició de noves idees com el liberalisme, el socialisme i el nacionalisme. La reina Victòria –que va aconseguir regnar fins a la seva mort, durant 63 anys– haurà de fer front a aquesta etapa i també als seus problemes familiars, especialment la complexa relació amb el seu marit, el príncep Albert, amb qui va tenir sis fills en només vuit anys.

una nova reina isabel

En el cas de Netflix, la sèrie estrella sobre la reialesa britànica és The Crown, que se centra en la controvertida figura d’Isabel II, la reina actual. Les dues primeres temporades van estar protagonitzades per l’actriu Claire Foy, que ha guanyat nombrosos premis gràcies a aquest paper, entre els quals un Globus d’Or i un Emmy. També ha aconseguit una gran quantitat de seguidors, que tot i conèixer prou bé com ha estat la vida real de la protagonista gràcies a les revistes del cor, s’han deixat atrapar per la recreació dels primers anys del seu regnat. En la tercera temporada, que se situa entre la dècada dels seixanta i la dels setanta, la reina Isabel ja no és una dona jove, i Claire Foy ha estat substituïda per l’actriu Olivia Colman (la policia embarassada d’El Infiltrado), mentre que el príncep Felip d’Edimburg és Tobias Menzies (Outlander, Catastrophe, The Terror, Joc de trons...). Entre els episodis reals que es recreen hi ha la investidura de Carles com a príncep de Gal·les i també la tragèdia d’Aberfan. El 1966, més d’un centenar de nens d’aquest poble van morir quan la seva escola va quedar sepultada per una allau provocada per una mina de carbó. La reina va trigar més d’una setmana a visitar la zona i les fortes crítiques que va rebre van ser un cop molt dur per a la seva imatge, que no es va refer fins al casament de Carles i Diana.

THE CROWN. Una sèrie que, tot i ser complaent amb la monarquia, ha fet enfadar la reina per haver mostrat aspectes controvertits del seu marit.
VICTORIA”. Tots sabem que la reina Victòria original no era ni de bon tros tan guapa com la fictícia, però tot i això la sèrie ha captat un públic fidel gràcies a la recreació acurada d’una època i a les destacades interpretacions dels seus protagonistes.
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor