Teatre

Igualada et fa créixer

La Mostra Igualada, que enguany arriba a la trentena edició, reivindica la cultura com una font d’aliment imprescindible per créixer com a persones. Del 4 al 7 d’abril, a la capital de l’Anoia hi actuaran 55 companyies nacionals i internacionals. El plat fort serà l’estrena de ‘Leonardo, somnis i malsons’, de la companyia francesa Plasticiens Volants

Espectacles que et fan créixer. Aquest és l’eslògan de la Mostra Igualada, una cita que enguany celebra els trenta anys i que del 4 al 7 d’abril oferirà un cartell ric en formats, gèneres i estils, amb espectacles per a infants, joves i públic familiar. La cultura és, diuen els organitzadors, una font d’aliment imprescindible per créixer com a persones, a qualsevol edat. Per això els espectacles que s’hi podran veure tenen un fort contingut social: les migracions i els refugiats, la visió de gènere, el teatre inclusiu i les obres amb mirada infantil amb nens com a protagonistes són algunes de les temàtiques de la programació d’enguany.

Per la Mostra Igualada hi desfilaran 55 companyies. Hi haurà 20 estrenes: 12 d’absolutes i 8 a Catalunya. La companyia basca Teatro Gorakada inaugurarà la fira el 4 d’abril, amb El viaje de Ulises, un espectacle que planteja el viatge de l’heroi grec com a metàfora de la vida i com a lluita contra les dificultats i les diverses maneres de resoldre-les. Un dels plats forts arribarà amb la companyia francesa Plasticiens Volants, que portarà per primer cop a l’Estat espanyol Leonardo, somnis i malsons, un espectacle de gran format que es podrà veure al Parc Central. Es tracta d’una proposta molt visual que es basa en la figura de Leonardo Da Vinci i que utilitza figures inflables gegants.

Les 7 diferències, d’El Pont Flotant, Baobab. Un arbre, un bolet i un esquirol, de La Pera Llimonera; Playoff, de La Joven Compañía; La petita Capmany, de Tanaka Teatre; Calma, de Guillem Albà; Refugi, de la companyia balear Clownidoscopio i Planeta M.Art, de Marcel Gros són altres propostes que passaran per aquesta edició, l’última amb Pep Farrés com a director, després de cinc anys al capdavant de la cita.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor