Articles

Sant Jordi serà per a les dones

El pròxim número de La República, que trobaran al quiosc el 20 d’abril, s’escaparà del seu format habitual: serà una edició monogràfica especial dedicada a la diada de Sant Jordi i al món de les lletres. Amb unes protagonistes clares: les dones

En l’edició de La República que trobaran al quiosc el dissabte 20 d’abril, no hi veuran les seccions habituals. A les portes de la primera diada de Sant Jordi que viurà aquest setmanari –que tot just va néixer amb un número zero el 28 d’abril del 2018–, hem preparat una edició especial amb un bon feix de novetats literàries, articles de reflexió sobre el sector de les lletres i d’entrevistes a alguns dels professionals que fan que el món editorial català es faci cada cop més fort. Aquest número monogràfic, però, s’escaparà de la normalitat per una segona raó: les dones hi tindran un protagonisme que habitualment no tenen; no el tenen ni en els suplements culturals dels mitjans de comunicació ni en la mateixa societat d’aquest ja ben entrat segle XXI. La realitat constata que el sector de les lletres, i el de la cultura en general, encara està força masculinitzat i que les desigualtats de gènere que travessen impertorbables la societat també ho fan en aquest àmbit de la cultura. Per això, amb el títol genèric Elles maten el drac, l’edició especial del 20 d’abril es decantarà clarament pel costat més infrarepresentat de la literatura: les dones.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor