Lletres

Veïnatge en colors

L’editorial de Mar González, Babulinka, ja va néixer amb la intenció de ser una eina per a l’educació emocional i el creixement interior. Una mica per compensar l’educació clàssica, centrada a anar assimilant coneixements exteriors. Aquesta intenció, que cada cop apliquen més editorials infantils, com a base o com a part dels seus projectes, de vegades pot resultar carrinclona, de manual d’autoajuda, forçat pel màrqueting i la tendència, més pensant en pares i educadors que en els lectors. Babulinka, fins ara, ha esquivat aquests perills, i els seus àlbums sempre tenen interès i qualitat literària i gràfica i, a més, hi sumen un sentit educatiu.

A Veïns, amb text –més aviat idea, perquè de text n’hi ha ben poc– de la mateixa González i d’Ángel Burgas, se’ns mostra com una nena i un nen conviuen en un llibre sense problemes, cadascun a la seva pàgina, fins que accidentalment els dibuixos de l’un van a la pàgina de l’altra i esclata el conflicte. La solució és senzilla: i si al final resulta que dibuixant plegats la vida fos més bella?

Les expressives il·lustracions d’Ignasi Blanch i d’Anna Aparicio Català donen vida i color a tot plegat. Des dels seus estils personals, els dos artistes creen dos mons que al final esdevenen, no només compatibles, sinó més macos, com podem veure a la vinyeta de dalt.

És més complicat del que sembla, dibuixar a quatre mans, però quina mostra millor ens podien oferir que la barreja, la suma i la combinació sempre solen ser enriquidores?

veïns Text: Àngel Burgas i Mar González Il·lustracions: Anna Aparicio i Ignasi Blanch Editorial: Babulinka Pàgines: 32 Preu: 15,50
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor