Articles

La nau gastrogalàctica

Els xefs Giraldo i Lieberman, de Spoonik, obren un restaurant gastro- sensorial a la cúpula de vidre de l’Hesperia Tower

Quan els xefs Jon Giraldo i Jaime Lieberman van organitzar a casa seva –a l’Spoonik, contracció d’spoon i Sputnik, on fa uns anys van començar a servir els originals sopars clandestins que els han fet coneguts– una festa de Halloween privada inspirada en la galàxia sideral, ja estaven fent una clara picada d’ullet al seu nou projecte. Es tracta del nou restaurant Ovnew, que aquests dos amants de les experiències gastrosensorials acaben d’inaugurar al conegut com a ovni barceloní. Aterren amb tota la seva inventiva a la cúpula de vidre que corona l’hotel Hesperia Tower de l’Hospitalet de Llobregat, i converteixen el seu restaurant en el més elevat de Catalunya. L’espai havia acollit l’Evo del malaurat Santi Santamaria, amb una proposta de cuina catalana de producte que no té res a veure amb l’estil dels nous amfitrions.

El colombià i el mexicà opten per fer-nos viatjar, però no ens porten a Mart o a la Lluna, sinó que ens quedem a la Terra per recórrer una cuina que s’inspira en els cinc continents, elaborada i servida amb molta imaginació. Les experiències són el futur, i ells s’hi troben a gust oferint-les. La ruta comença a la cuina, recorre diferents barres i acaba fent seure a taula els comensals perquè gaudeixin de plats tan curiosos com l’espectacle que s’hi representa: els actors i cantants, dirigits per Fouad Bousnani (que acompanyava Lady Gaga en la gira Bad romance), tant dansen de manera salvatge com interpreten Norma.

El joc consisteix a deixar-se portar amb tots els sentits per gaudir de la sinestèsia, és a dir, escoltar un color o menjar una música. I per això et trobes amb plats en què has d’endevinar quina part és Kiki i quina és Bouba. Tota una incògnita que aixeca somriures i expectació. Part important de l’experiència és el so envoltant (aconseguit amb un car sistema d’alta tecnologia de factura catalana) i la il·luminació canviant.

Des de sempre, els dos xefs han estat enamorats de la preciosa cúpula –amb vistes a 360 graus entre Montjuïc i l’aeroport– que Richard Rogers va idear, totalment de vidre, obviant la intensitat del sol mediterrani que es clavava sense pietat en els comensals. L’Ovnew evitarà aquest contratemps fent dos àpats, però nocturns. El primer per a un públic internacional i el segon per als més tardans mediterranis i llatins. El menú degustació costa 160 euros i es poden afegir diferents maridatges de vins, que van dels 65 als 250 euros. També hi ha l’opció còctel sense alcohol per 45.

Admiradors del Celler de Can Roca, de The Fat Duck i de Le Val-Vert, Giraldo i Lieberman es van interessar per la gastronomia (van passar per l’escola de Mey Hofmann) després d’haver estudiat dret i fotografia, respectivament. Es van fer populars amb els sopars clandestins del seu Spoonik. Avui també dirigeixen l’Anormal, un street food llatí que aviat estendran a un altre local cèntric, i estan oberts a tot tipus d’experiències sorpresa, com cuinar per als convidats a cegues de Campari, com van fer el novembre passat en un palauet barceloní.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor