Música

Acampada politicomusical

Prop de 30.000 joves passaran entre el 18 i el 20 de juliol per l’Acampada Jove de Montblanc, un festival que impregna el cartell musical de caràcter reivindicatiu

L’Acampada Jove va més enllà d’un pur festival de música. Es presenta com un festival politicomusical que, a més de programar concerts matí, tarda i nit i d’oferir als assistents la possibilitat d’acampar-hi durant tres dies –del 18 al 20 de juliol, a Montblanc–, també vol deixar clar els lligams amb una societat que viu políticament agitada. “Vivim una situació política excepcional i, un any més, l’Acampada serà un espai de reivindicació i de llibertat, on no s’oblidaran les persones que segueixen patint una vulneració dels seus drets”, explica Pau Morales, director d’aquest festival organitzat per les Joventuts d’Esquerra Republicana i l’Associació Cultural Acampada Jove.

L’organització ha donat a conèixer aquesta setmana quatre nous grups que s’incorporen al cartell: la banda punk Boikot; el grup penedesenc Buhos, que presentarà el seu darrer disc, La gran vida; El Diluvi, que portarà a la Conca de Barberà el seu mestissatge mediterrani, i Alidé Sans, la cantautora de la Vall d’Aran que trepitjarà per primer cop el festival amb les seves lletres en occità i el seu darrer disc Henerécla. Aquests músics se sumen a les bandes ja anunciades: Auxili, Pupil·les, JOKB, Júlia Colom, Green Valley, Doctor Prats, Huntza, Andana, Oques Grasses, Tribade, Koers, Obeses, Zoo, Train to Roots i La Otra & las Locas del Co. Com a novetat, enguany s’ampliarà l’anomenat Espai República, la zona d’esbarjo del festival que es va presentar l’any passat i que es dedica a les cantautores; aquest cop amb Alidé Sans i Júlia Colom, entre d’altres. Per l’Acampada hi passaran prop de 30.000 joves procedents d’arreu dels Països Catalans. Uns visitants que l’alcalde montblanquí, Pep Andreu, confia que es converteixin en els futurs turistes culturals del territori: ”Són joves que ara venen amb la motxilla i les espardenyes i que després segur que tornaran a Montblanc; l’Acampada Jove potencia el turisme cultural”, segons Andreu.

CARINA FILELLA

cfilella@lrp.cat

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor