Teatre

Refugis (f)estivals

Martí Rossell “Fa trontollar una societat racista que ja coneixem massa”
Judit Martínez Gili “«Màtria» és una proposta de teatre viva i participativa”
Eva Campos Suárez “Tenim força, som valentes, però hem estat oblidades”

A hores d’ara, molts us esteu organitzant l’estiu. Uns reservareu un apartament a Salou, uns altres ja heu passat l’entrevista per treballar al xiringuito de torn. Els motivats del teatre mirarem de refugiar-nos del tsunami de turistes de Barcelona al Festival Grec, però abans, a finals de juny, tenim el FITT! El Festival Internacional de Teatre de Tarragona. Ofereixen un abonament molt bèstia de 9 espectacles, 4 sopars (!) i 3 tallers (!!) per 50 euros (!!!). Tindrem l’oportunitat de veure Suite TOC n. 6, de Les Impuxibles (que ha provocat un daltabaix a la Sala Beckett aquesta temporada), Piti Peta Hofen Show (França), Tiestes (Espanya) i Control Freak (Israel), entre d’altres. Ni barrets mexicans, ni crema solar ni talls de digestió: tindrem teatre com a refugi.

La votació del mes de juny l’hem realitzat l’Alba, la Joana, el Martí, el Nil, la Sílvia, l’Eva, l’Annie, la Judit, la Laura, la Maria, el Marc i el David, de Novaveu. El mes vinent farem la tria entre els espectacles del Festival Grec. Els festivals estivals són el nostre refugi i pretenem compartir-lo amb tothom, a la fresca, a l’ombra del dia a dia.

1

3

2

BARCELONA (Barcelonès)

Violència de tots colors

Quan la cartellera és plena d’obres escrites i dirigides per homes, Denise Duncan irromp amb Negrata de merda. Amb aquest insult entre una nena i un nen comença la discussió entre dues famílies. Una conversa condicionada per la discriminació i la violència, però també pel masclisme, el classisme, la xenofòbia i l’homofòbia. Una proposta que fa trontollar una societat racista que ja coneixem massa.

Tantarantana, fins al 16 de juny

NEGRATA DE MERDA

Web: tantarantana.com

Les guerres i les dones

Les mares i les àvies no volen parlar sobre la Guerra Civil i el franquisme. Potser per vergonya, potser per evitar remenar les ferides. Carla Rovira, a través de les dones de la seva família, construeix un espectacle a partir d’un procés creatiu i descobreix l’enorme impacte que ha tingut la guerra en la seva família i en totes. Les dones no van ser les protagonistes d’aquesta història, però ara, des de la seva mirada, la supervivència muda té poder.

Escenari Joan Brossa,del 19 al 30 de juny

MÀTRIA

Web: escenaribrossa.cat

Del dolor a l’esperança

L’actriu Lara Díez Quintanilla escriu i dirigeix aquesta obra, interpretada per dues actrius fantàsticament compenetrades i equilibrades: Míriam Monlleó i Bàrbara Roig. Des d’un espai indefinit i ple de nines, ens porten a fer un viatge dolorós, un recorregut de vivències femenines que ens arriben al cor: tenim força, som valentes, però hem estat oblidades. Tot i el patiment, hi ha esperança.

Teatre Akadèmia, fins al 16 de juny

LES OBLIDADES

Web: teatreakademia.cat

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor