Pantalla

En sèrie

EL MIRACLE DE BOSTON

‘City on a Hill’ és un drama policíac ambientat en els anys noranta a la ciutat de Boston, època en què hi havia una elevada criminalitat

Una de les sèrie de policies més esperades del 2019 arriba aquesta setmana a les pantalles. Movistar l’estrena de manera simultània amb la cadena nord-americana Showtime la matinada de diumenge a dilluns, en versió original subtitulada, com fa normalment amb altres sèries d’èxit (The Walking Dead, Game of Thrones...) que després es poden veure, ja doblades, dilluns al vespre.

City on a Hill està produïda pels actors i productors Ben Affleck i Matt Damon, vinculats des de la infància a Boston, ja que tots dos van créixer a prop d’aquesta ciutat. De fet, es van fer famosos per la pel·lícula que van fer junts, L’indomable Will Hunting, una història d’un noi superdotat que hi està ambientada. La sèrie que produeixen ara, en canvi, és un drama criminal.

A finals dels anys vuitanta, Boston va patir un augment de la violència juvenil espectacular. Entre el 1987 i el 1990, la xifra d’homicidis a trets comesos per menors de 24 anys va augmentar un 230%. Era l’època de les bandes criminals que es formaven als barris més pobres i dels assalts a mà armada en comerços, bancs i altres establiments. Alguns agents de les forces de seguretat local estaven esquitxats per la corrupció i feien la vista grossa. A més, el racisme estava completament tolerat i les famílies afroamericanes no confiaven en la policia.

Tanmateix, tot va canviar radicalment amb l’anomenat “miracle de Boston”, que va fer baixar la criminalitat dos terços en només un any. Treballant conjuntament, autoritats policials i judicials, assistents socials i líders dels barris van poder tallar aquesta onada de violència. En la sèrie, el motor del canvi l’inicia l’ajudant del fiscal del districte, Decourcy Ward, un afroamericà que arriba a Boston des de Brooklyn per formar equip amb Jackie Rhor, un policia de l’FBI veterà i corrupte. El primer personatge l’assumeix Aldis Hodge (Figures ocultes, Las reglas del juego), mentre que el policia irreverent però experimentat és Kevin Bacon. L’actor, que ja va fer de policia de Boston a la pel·lícula de Clint Eastwood Mystic River, assegura que malgrat els trets negatius, el seu personatge sap quan ha d’actuar de manera correcta.

L’aliança entre Ward i Rhor es va estrenyent a mesura que han d’investigar el cas d’una família de lladres de cotxes blindats al barri de Charlestown. Mentre Ward ha de fer front a l’assetjament racista per part d’alguns policies, el cas es va complicant fins que acaba posant en qüestió tot el sistema judicial de Boston. City on a Hill està protagonitzada també per Jonathan Tucker (Las vírgenes suicidas, Westworld, Kingdom) com a Frankie Ryan, i Mark O’Brien (La llegada, Halt and Catch Fire) com a Jimmy Ryan.

city on a hill Plataforma: MOVISTAR Creador: Chuck MacLean Trama: Crims i violència a Boston en els anys noranta Protagonistes: Kevin Bacon, Aldis Hodge, Jonathan Tucker i Mark O’Brien
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor