Articles

La 080 ENS CONVIDA A LA PLATJA

Volants retro, anys noranta, biquinis sostenibles i marca Costa Brava. Una mica de tot per a la tem- porada 2020

Després de treballar amb firmes potents com TCN, Clara Esteve va instal·lar el seu estudi a Calonge, on va néixer, i fa tres anys es va decidir a crear la seva pròpia marca de bany. Es diu All That She Loves perquè reuneix tot el que ella s’estima: “Treballo amb la filosofia de l’Empordà, amb els teixits i les tintures que m’inspiren i amb tallers de les comarques de Girona i del Maresme”, explica la dissenyadora, que la setmana passada va debutar en la 080 Barcelona Fashion tancant l’última jornada, dedicada al bany.

Diverses desfilades celebrades al nou port de la Marina Vela ens van apropar les tendències que es veuran en platges i piscines l’estiu del 2020. Si Esteve aposta per l’estampat tie-dye, també amb cuidats brodats, Guillermina Baeza va celebrar el seu 40è aniversari com a marca fent-se un homenatge i revivint l’estètica de finals dels vuitanta i inicis dels noranta, quan va començar a desfilar. “Llavors no es considerava que el bany tingués prou glamur per desfilar en una passarel·la de moda”, explica la filla de la dissenyadora, Belén Larruy. Veiem com puja el camal (pensàvem que no passaria mai), com revifen els colors fluor i els teixits brillants, i també com recuperen imatges dels seus catàlegs antics firmats per Manuel Outumuro en samarretes de tul.

Raquel Pérez, que en poc temps ha posicionat molt amunt la firma que comparteix amb Sandra Puig, Como un Pez en el Agua, va continuar fidel al seu estil retro, ple de volants, frunzits i teixits naturals sense gens de licra, inspirant-se aquest cop en els anys trenta amb un toc de boudoir i amb banyadors sorprenents per a embarassades plens de volants.

Sota un sol de justícia (aquell dia era el més calorós de l’any) també vam veure la proposta sostenible de Patricia Caballero, que vol donar una segona vida als plàstics amb teixits fet amb xarxes de pesca o sobrants de niló: “Volia que fos moderna i esportiva perquè practico surf i no trobava res que m’agradés, tot era amb floretes i molt car.” Feliç perquè Victoria’s Secret li ha demanat una col·lecció càpsula, vol “despertar consciències”amb una proposta molt minimalista que pensa en el planeta i també “en totes les dones”. Per això van desfilar models curvy al costat de les models habituals.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor