Teatre

Ciutats d’art, artistes de carrer

Per Amor a l’Hart de l’Hospitalet, i Al Carrer, de Viladecans, obren la temporada estiuenca de festivals de carrer. El de l’Hospitalet celebra quinze anys d’existència i aposta per la veterania amb companyies internacionals de llarga experiència

QUINZE ANYS
El festival Per Amor a l’Hart s’està consolidant com una de les trobades de referència en arts escèniques avantguardistes i innovadores

L’estiu és temps de carrer. També per a les arts escèniques. Un dels primers de la temporada a trepitjar l’asfalt és el festival Per Amor a l’Hart. Va començar el dijous 4 de juliol i culmina el dissabte 6. Durant aquests tres dies hauran passat un total de 27 companyies, moltes d’internacionals, que combinen el circ jove i madur, la dansa jove i més experimentada, i la performance de carrer. El festival ha arribat aquest any a la quinzena edició i s’està consolidant com una de les trobades de referència en arts escèniques avantguardistes i innovadores. “És un luxe per a la gent de l’Hospitalet disposar d’un festival així, amb tres actuacions gratuïtes al centre de la ciutat, i d’una gran qualitat”, ha explicat Josep Antoni Hernández, director del festival. Hernández ha aconseguit portar aquest any una barreja de companyies veteranes i emergents de tot Europa. Especialment de França. Destaca Les Acrostiches, una companyia amb vint-i-cinc anys d’experiència, amb l’espectacle Excentriques, i el també veterà Collectif Pourquoi Pas, amb l’espectacle acrobàtic La volonté des cuisses, així com els holandesos The Flying Dutchmen, que tenen encarregat tancar el festival el dissabte a la tarda.

El relleu el pren una ciutat propera, Viladecans, que des del divendres i durant tot aquest cap de setmana de juliol celebra també una nova edició del festival Al Carrer, amb espectacles de circ i animació, dansa, música i teatre de carrer. A més de portar cap als carrers de Viladecans actuacions de teatre innovador (hi actuen aquest any grups com Perculights, amb espectacles de jocs de llums, i Hathi, una estructura gegant d’un elefant que es mou i interactua amb el públic amb peces articulades), els espectacles infantils i familiars hi tenen un pes molt determinant. Una cita, doncs, per als que busquen diversió en família.

S’obre així un estiu d’espectacles de carrer que culminarà al setembre amb FiraTàrrega, la gran fira de teatre al carrer de Catalunya, que enguany s’ha renovat amb un nou projecte de gestió per als pròxims cinc anys, sempre amb el carrer com a espai per al teatre, els somnis i la màgia.

DAVID MARÍN

dmarin@lrp.cat

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor