Articles

Una vintena de places balcàniques

La companyia La sonoritat dels Balcans creix i decreix festivament amb el cos d’instruments de vents d’aquesta formació que toca, balla i encomana joia de viure

Coneixem les Balkan Paradise Orchestra des que van actuar pels carrers de Sant Esteve de Palautordera el juny del 2017, fent cercavila al Festival de Pallasses. La música balcànica encomana ganes de viure, la necessitat de riure, d’explotar d’energia, de ballar al ritme endiablat del clarinet. L’Always Drinking Marching Band té ara còmplices: una banda femenina que no necessita teatralitzar gaire res. S’ho passen bé tocant juntes i encomanen aquest aire de festa inesgotable. Com si fossin unes flautistes d’Hamelín, arrosseguen la gent amb ganes de gresca i no li donen respir. Festa per la vena. Que no pari la festa! Només breus descansos per canviar de partitura, agafar aire i construir una petita coreografia fent que tothom es posi a la gatzoneta i vagi pujant cos i braços, al ritme que creix la música i augmenta el volum. Una companyia de música en directe afinada i eficaç. Un petit privilegi sonor que contagia bon rotllo.

Ara, mentre preparen i graven temes del que serà el seu segon disc, repeteixen una gira ben escampada dins i fora de Catalunya. Al calendari hem apuntat les deu darreres funcions d’aquesta cita estival del 2019 (de la qual també vam gaudir el 2017 i el 2018). En realitat, però, les actuacions de les Balkan van arrencar el 31 de maig a la nau Bostik, a la Sagrera (Barcelona). I les ha dutes per moltes altres places, com el Jarana Festival de Còrdova, l’enèsima actuació al Festival de Pallasses, al Düren Summer Brass a Alemanya, a la Massanassa de València i, evidentment, al Clownia Festival de Sant Joan de les Abadesses, tot just fa una setmana.

El ritme de la Balkan Paradise Orchestra és imparable. I per això, tant poden enfilar el camí de les festes majors (Castella del Vallès, Olesa de Montserrat, ronda de Sant Antoni o revetlla de l’Arc de Triomf, a Barcelona), com agafar l’avió i plantar-se al 26th Istanbul Jazz Festival. Els Balcans creixen i decreixen festivament amb el cos de vents d’aquesta formació que toca, balla i encomana joia de viure.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor