Articles

Dos hotels amb història i gastronomia

Casa Anamaria i La Gavina ofereixen plats elaborats per xefs d’estrella: Victor Trochi i Romain Fornell

Un té nom de dona i l’altre, d’ocell. Són dos hotels en terres gironines amb propostes gastronòmiques interessants, molta història al darrere i un present restaurat i cuidat, que els converteixen en llocs molt apetitosos per deixar-se caure a l’estiu: Casa Anamaria, a Pla de l’Estany i de l’hostal de La Gavina de S’Agaró.

El primer és un complex format per un palauet afrancesat i una antiga masia restaurada del segle XIV, amb el seus espais annexos de porxos, tallers, magatzems i també un hort. Es deia Can Motas i, durant un temps, hi va viure Pere el Cerimoniós, el creador de la Generalitat a qui molts consideren l’últim gran rei de la casa de Barcelona. I si el passat està vinculat a un home poderós, el present no es queda enrere, perquè el propietari de l’hotel és el ric editor i constructor Olivier Miterrand, de 76 anys i nebot de François Miterrand, que va ser president de França. A ell es deuen el palauet i els preciosos jardins versallescos que l’envolten i gairebé es fusionen amb un entorn verd i tranquil. El nom també el va triar l’empresari: es diu com la que va ser la seva segona dona, Anne-Marie Hubin.

A l’oferta de relax (amb vistes precioses, una gran piscina i un acollidor spa), aquest estiu s’hi ha sumat una altra d’interessant: la incorporació de Victor Trochi (que va aconseguir l’estrella Michelin per a Les Magnòlies d’Arbúcies i l’Skina de Marbella) per crear dos menús gastronòmics (58 i 100 euros sense beguda) i ocupar-se’n també del bistrot. El xef argentí elabora els seus plats amb producte de qualitat que inclou des de carn de Wagyu a carrabiners de Huelva i et sorprèn amb una gran varietat de pans, fins i tot de botifarra i de llimona.

També La Gavina disposa de la direcció gastronòmica d’un xef d’altura, Romain Fornell (amb estrella Michelin al Caelis de Barcelona), que, des de fa 3 anys, celebra un sopar gastronòmic a l’estiu al restaurant Candlelight. Aquest cop, ha estat un sis mans amb Nandu Jubany i David Romero, el xef del Solc de l’hotel Majestic de Barcelona. Van cuinar plats com ara la croqueta de gambes amb gamba de la Barceloneta i un mar i muntanya de pollastre ecològic de la Torre d’Erbull (Pallars Jussà) i llamàntol del Mediterrani, que va dur les converses cap el paisatge, la cassola i Josep Pla, que va trepitjar força La Gavina.

Carina Ensesa, propietària actual de l’hotel (amb els seus 3 germans, Júlia, Virgínia i Josep), quan era nena veia l’escriptor xerrar i congeniar amb la seva mare, dona refinada de la família del doctor Trueta, i ara es penedeix de no haver-hi parat atenció. Era massa petita. També ho era quan el seu pare la va despertar en plena nit per veure en directe l’arribada de l’home a la Lluna per televisió: “No volia que ens ho perdéssim”, diu quan tot just en fa 50 anys.

Parla de Josep Ensesa, que va conservar i cuidar amb atenció l’hostal que el seu pare, del mateix nom, havia creat el 1932 davant la incomprensió de la seva família, que no entenia què havia de fer tan a la vora del mar. Va ser tot un visionari, que va impulsar la urbanització jardí S’Agaró, va obrir la Taverna del Mar (que ara també assessora Fornell) i va comprar les boniques casetes de bany de colors que l’envolten el 1920, l’any que ve farà just un segle.

En un entorn ple d’elements artístics, La Gavina conserva l’aparença dels temps en què la visitaven Ava Gardner i Orson Welles, però les seves instal·lacions renovades atrauen tant Lady Gaga com Paul Anka, que aquest estiu hi ha descansat després del seu concret a Peralada. Com a novetat, s’han inaugurat unes cabines d’estètica amb vistes al mar a l’spa, que treballa amb la prestigiosa marca cosmètica Valmont.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor