Música

Schubertíada: 25 anys amb Goerne

Després d’una temporada amb comptades ocasions de gaudir del lied, els amants del gènere es poden congregar, a l’estiu, a Vilabertran

PRESTIGI
“La 27a edició de la Schubertíada augmenta encara més la qualitat i el prestigi que l’han dut a ser reconeguda arreu d’Europa”

Entre el 17 i el 31 d’agost tenim una cita estiuenca ineludible amb la Schubertíada de Vilabertran, que enguany també s’ha presentat al juliol al País Basc, mentre continua amb el projecte Schubert Lied a L’Auditori la temporada 2019/20. Grans noms, grans obres que van de Henry Purcell a Ola Gjeilo, amb omnipresència de Schubert, i una celebració: els 25 anys de fidelitat de Matthias Goerne al cicle.

Per fi, després d’una temporada amb comptades ocasions de gaudir del lied, els amants del gènere es poden congregar, a l’estiu, a Vilabertran. Aquesta 27a edició de la Schubertíada augmenta encara més la qualitat i el prestigi que l’han dut a ser reconeguda arreu d’Europa. Tretze concerts en quinze dies en què Schubert és, òbviament, el compositor més programat amb diversos recitals, inclosos els tres cicles, La bella molinera, Viatge d’hivern i el Cant del cigne. Seran a càrrec dels duos formats per Christiane Karg i Gerold Huber, Andrè Schuen i Daniel Heide, Christoph Prégardien i Malcolm Martineau, Joyce DiDonato i David Zobel, a banda d’Alexander Schmalcz, que acompanyarà al piano Matthias Goerne, que enguany celebra que fa 25 anys que es va estrenar en el projecte de Jordi Roch.

A l’agost torna el Bach & Breakfast, amb el jove pianista Eudald Buch, que reunirà Bach amb Haydn i Schubert, i el violinista Mikhail Pochekin es presenta amb una selecció de les seves sonates i partites. Sense marxar de l’Empordà, tindrem Bach en una altra de les joies arquitectòniques de la comarca: la basílica de Santa Maria de Castelló d’Empúries, amb l’organista Juan de la Rubia i la trompetista Mireia Farrés.

De ben segur que els connaisseurs assaboriran de gust l’Spanisches Liederbuch, d’Hugo Wolf, 44 perles interpretades per la mezzosoprano Marie Seidler, el baríton Manuel Walser i el pianista Wolfram Rieger. Una ocasió especial, donat que és una raresa escoltar el cicle complet. El segle XX també és present, amb Katharina Konradi i Eric Schneider, que obren i tanquen el seu recital amb obres de György Kurtág i Ernst Krenek. El Quartet Casals relaciona Dmitri Xostakóvitx amb Purcell, i el programa del pianista Nicholas Angelich proposa un recorregut de Bach, revisitat per Busoni, a Prokófiev. Matthias Goerne i Alexander Schmalcz interpretaran també obres de Xostakóvitx i Frank Martin, a banda de lieder primerencs i escassament escoltats de Mahler.

A més, a la tarda podrem gaudir del talent més jove de la Schubertíada, els alumnes de l’Acadèmia, amb els duos formats per Violeta Alarcón i Èric Varas i Irene Mas Salom i Marc Serra, que faran el seu debut a Vilabertran.

AINA VEGA

ainavegar@gmail.com

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor