Pantalla

En sèrie

TARDOR FANTÀSTICA

Les sèries ‘Carnival row’ i ‘The dark crystal’ són dues estrenes dirigides als amants de la fantasia i dels éssers mitològics i sobrenaturals

Els amants del gènere fantàstic tindran dues cites obligades aquesta tardor. D’una banda, Amazon Prime Video estrenarà el 30 d’agost l’esperada Carnival row, una sèrie que recrea una societat victoriana fantàstica, on conviuen humans i éssers mitològics. Se l’ha enquadrat en l’estil steampunk, i es tracta d’un drama criminal que segueix les investigacions d’una sèrie d’assassinats. Els protagonistes són Orlando Bloom (més fosc que ens els seus papers a Pirates del Carib i en l’univers Tolkien) i l’exmodel Cara Delevingne. Només per això ja es preveu que tingui una allau de seguidors. Bloom hi interpreta un policia humà que investiga els assassinats, mentre que la noia és una fada refugiada. En aquesta societat fantàstica, tota mena de criatures sobrenaturals –les fades, però també centaures, trolls, faunes...– han de buscar refugi en les ciutats humanes perquè els mateixos humans han portat la guerra al seu món natal, que fins llavors havia estat pacífic. Això crea dificultats de convivència, racisme, violència i tota mena de prejudicis, un evident paral·lelisme amb el món actual. En aquestes circumstàncies, la relació que mantenen la fada i el policia entra dins del terreny del tabú.

El creador de la sèrie, Travis Beacham, va escriure el guió fa anys i durant gairebé una dècada formava part de la llista d’idees que la indústria cinematogràfica considerava massa arriscades. Finalment, Amazon en va adquirir els drets el 2015 per convertir-la en sèrie, i ara és una de les apostes fortes d’aquest any. Fins i tot abans de l’estrena i de veure quina serà la seva acollida, ja s’ha renovat per a una segona temporada. L’ambientació, el maquillatge i els efectes especials –a part de la química entre els protagonistes– seran els punts forts d’aquesta història narrada en vuit capítols.

L’altra novetat fantàstica de la propera tardor arribarà gràcies a Netflix, que també estrenarà el dia 30 The dark crystal: age of resistance. Es tracta d’una preqüela de la famosa pel·lícula dels anys vuitanta que va realitzar Jim Henson, el creador de The Muppets (Los teleñecos). Aquell film, que es va convertir ràpidament en una obra de culte, estava protagonitzat únicament per titelles manipulats i tota l’acció passava en escenaris de maquetes fetes a mà. Ara, aquesta nova versió és completament digital, però els nostàlgics no es podran queixar perquè recrea amb total fidelitat els éssers que protagonitzaven aquell univers: els gelflings, uns petits elfs que tenen la missió de tornar la pau al món de Thra i que estan perseguits pels malvats skeksis. Els herois de la història –Rian, Brea i Dee– han de dur a terme un viatge èpic per aconseguir salvar el món, ja que els skeksis i la seva corrupció l’han fet emmalaltir per aconseguir el poder.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor