Lletres

El que som i el que semblem

En un moment polític en què tot són bestieses i que està bé que es recomani no consumir tanta carn –però no que grups d’adolescents assaltin granges per alterar, i fins i tot matar, animals als quals pretenen salvar en nom de l’animalisme–, ve de gust oferir un minimonogràfic dels molts títols que sempre hi ha al mercat editorial dedicats al món animal, en versió més infantil o més realista.

Bèsties encisadores és un àlbum il·lustrat creat per l’editora Kate Gardner i la dissenyadora i il·lustradora Heidi Smith. Totes dues són nord-americanes.

El format del llibre és molt senzill. Primer es presenta la part més popular d’un animal, la negativa, la ferotge, la terrorífica o fastigosa. Un cop girem la pàgina, ens ofereixen una altra visió del mateix animal, molt més coherent amb la realitat zoològica i no tant amb la visió tradicional. Per exemple, el goril·la que acompanya aquest text. Fa por, és un guerrer ferotge, tot i que pot ser un pare molt tendre. Les aranyes són terrorífiques (i unes sorprenents artesanes). Els porcs espins són estranys (i uns herbívors tímids). Els ratpenats són lletjos (però van bé per al medi ambient), etcètera. Un llibre que fomenta que no ens quedem amb la primera impressió de res ni de ningú, amb l’afegit d’unes il·lustracions a llapis molt lloables, algunes realistes i altres amb un to més entranyable.

Bèsties encisadores Text: Kate Gardner Il·lustracions: Heidi Smith Traducció: Marta Armengol Editorial: Harperkids Pàgines: 48 Preu: 15,90 euros
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor