Pantalla

En sèrie

HEROIS DEPRAVATS

Una de les sorpreses d’aquest any en el panorama de les sèries ha estat, sens dubte, The Boys, que Amazon Prime Video va estrenar a l’estiu i que ja ha estat renovada per a una segona temporada. Quan tothom pensava que amb el final cinematogràfic d’Els venjadors es posava fi a tota una era, arriba aquesta peculiar història i torna a posar els superherois de moda, encara que en la seva versió més perversa. Volíeu caldo? Doncs dues tasses.

Basada en un còmic que es va començar a publicar el 2006, es tracta d’una història plena de violència i crítica social, amanida amb bona música i, sí, moltes paraulotes. Aquí, els herois protagonistes, que s’apleguen en un grup conegut com The Seven (‘Els Set’), són uns psicòpates mimats que de cara a la galeria mostren un caràcter amable i altruista, però que en realitat no tenen cap mania a perjudicar qui faci falta i a deixar morir els seus fans si és necessari per satisfer els seus instints i per acaparar beneficis. Perquè en aquesta ficció, que està ambientada en l’actualitat als Estats Units, els superherois també s’han convertit en un gran negoci.

No són importants perquè facin servir els seus poders per salvar gent, sinó perquè generen molts beneficis amb les seves franquícies, pel·lícules, anuncis i tota mena de marxandatge. Cotitzen a la borsa i l’empresa que els controla, Vought International, s’encarrega de treure’n el màxim profit, oferint superherois per a cada tipus de públic objectiu. Fins i tot n’hi ha un de temàtica cristiana, anomenat Ezekiel, que té el poder de l’elasticitat i que defensa els valors de l’Amèrica profunda, tot i que en realitat és un assidu a orgies (en què, efectivament, sap treure molt de profit del seu superpoder).

Precisament, el sexe està molt present en la trama, però també trencant esquemes: hi ha nus masculins però no femenins. Cal destacar per hilarant una peculiar escena –que implica el personatge de Deep, el superheroi aquàtic amb brànquies– que conté una denúncia evident contra la violència sexual... de la qual ell mateix s’acaba convertint en víctima. La sèrie també està plena de referències actuals i de picades d’ullet, com quan enmig d’una escena especialment tensa un dels protagonistes ha de recordar a la seva parella que no miri un capítol de Downton Abbey, perquè si no no podran seguir la sèrie junts. O l’afició d’un altre personatge a Remington Steele. O les contínues referències a les Spice Girls, per no parlar de les mencions a les famoses xerrades TED.

The Boys és, en definitiva, el món dels superherois a l’inrevés. Un món que ens obliga a pensar què passaria si els superherois fossin de veritat. Un món on es creen associacions de víctimes dels danys col·laterals de les seves actuacions. Un món on un jove perd el penis per congelació després de tenir relacions sexuals amb la superheroïna de gel. Un món, però, on ningú és del tot bo ni del tot dolent. La maldat dels “supers” es pot arribar a entendre veient d’on provenen i fins a quin punt són manipulats per la seva pròpia corporació.

I els “bons” oficials, els nois del títol, tampoc són precisament angelets. Utilitzen la violència, les amenaces, el xantatge i qualsevol tipus d’estratègia que tinguin a l’abast per intentar frenar el poder abusiu dels superherois. El seu líder és Billy Butcher, interpretat per l’actor neozelandès Karl Urban, un home sense escrúpols turmentat per la desaparició de la seva esposa. Butcher està obsessionat pel superheroi més poderós de tots, El Patriota. Per desemmascarar la seva crueltat recluta el jove Hughie, a qui dona vida Jack Quaid (fill de Dennis Quaid i Meg Ryan). A l’inici de la sèrie, Hughie ha perdut la seva xicota perquè A-Train (l’heroi més veloç de tots) la travessa literalment en una de les escenes més gore (i n’hi ha moltes). Així, el noi –un friqui informàtic– s’acabarà afegint a la colla de marginats de Butcher per atacar l’única debilitat dels superherois: la seva reputació.

THE BOYS Plataforma: Amazon Prime Video Creadors: Eric Kripke, Evan Goldberg, Seth Rogen Protagonistes: Karl Urban, Jack Quaid, Antony Starr, Erin Moriarty
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor