Articles

Estrelles de nadal

Unes festes amb àpats, vestits i productes gurmet amb segell català

Rosalía, després de dos concerts al Sant Jordi, confirma que és una estrella internacional en ser triada com una de les components del nou calendari Pirelli, que ja fa anys que ha deixat de ser un catàleg de belleses amb poca roba per convertir-se en una proposta estètica i cultural. Per al 2020, el fotògraf Paolo Roversi ha retratat (i també filmat en un vídeo) celebritats com ara Kristen Stewart, Claire Foy (The Queen) i Emma Watson inspirant-se en la Julieta de Shakespeare. Rosalía, la primera catalana que apareix en el calendari de la marca de pneumàtics que regalen als millors clients, vesteix d’època però no prescindeix de les seves impactants ungles del segle XXI. Qui s’atrevirà a lluir-les aquest Cap d’Any?

Segurament no tantes dones com les que apostaran per la llenceria vermella o negra sexi. Ara la moda íntima arriba plena de transparències, brodats i puntes. Atenció als bodis o als confortables pijames a joc per a tota la família que a Barcelona descobrim, per exemple, a la nova botiga de Women’ Secret a la Diagonal, la firma que va impulsar i revalorar el CEO català Jaume Miquel i que cada any té Elsa Pataky com a imatge del Nadal.

També està d’estrena Tous, amb un nou local al carrer més car de Catalunya, el Portal de l’Àngel, on es poden trobar els seus complements i joies. La firma catalana, que ha apostat per Emma Roberts per als seus anuncis nadalencs, el 2020 celebrarà el centenari de la botiga de Manresa que va donar origen a l’imperi de l’osset. Va ser el tàndem de Salvador Tous i la seva dona, Rosa Oriol (casats el 1965), el que va aconseguir que la petita joieria es convertís en una marca global; ell s’encarregava de la gestió i ella va saber lligar a la moda el món de les joies i alhora crear el luxe accessible.

Igualment, Rosa Clarà ha aconseguit internacionalitzar els seus vestits de núvia i dissenys de festa, que entusiasmen famoses com ara les parelles de Messi i Fernando Alonso, Antonella Roccuzzo i Linda Morselli. Aquest Nadal la moda serà femenina i elegant: curts o llargs, els dissenys s’omplen de detalls romàntics, i de molta pedreria en tonalitats safir, verd maragda, blau marí o morat. Les més agosarades podran lluir models ajustats en vellut o lúrex, amb escot en pic o hàlter. Als peus, stilettos, sandàlies de tires fines o de taló ample.

I a l’estómac? Com cada any, si parlem d’estrelles culinàries no podem oblidar la proposta gastronòmica per endur-se a casa de la barcelonina Vila Viniteca, que col·labora amb Bullipedia i acaba de presentar el tercer volum del Sapiens del vi (un bon regal de Reis). Aquest any hi ha un menú elaborat per Xavier Pellicer (terrina de porros amb tòfona), Jordi Vilà (canelons de pollastre, faisana i tòfona negra), Paco Pérez (coquelet, salsitxes de bosc i notes nadalenques) i Quim Casellas (semifred de torró amb poma de Girona i sablé d’ametlla).

Per arrodonir-ho, podeu passar per la pastisseria Hofmann per adquirir els nous torrons artesans elaborats per Miquel Guarro (de festuc, de xocolata volcànic, de ron o de cafè) o per la botiga Vins&Co Catalonia Gourmet per aconseguir algun dels productes de marques del Clúster Gourmet de Catalunya: de les anxoves Benfumat o els embotits Salgot als curiosos caramels amb gust de boira (Boira Experience), hi ha un munt de propostes i també hi trobareu bons vins de cellers interessants. Bones festes!

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor