Lletres

Viatge a l’interior de la casa

La periodista Lourdes Campuzano crea la guia en línia ‘Explora casa teva!’, de descàrrega gratuïta, per fer més suportable el confinament als més petits, amb propostes per recórrer casa seva “com antics exploradors”

Mai no havien estat tants dies tancats a casa, almenys amb aquests requisits imposats per la pandèmia de la covid-19. Ni la canalla ni els adults, però als primers, amb una necessitat d’activitat incessant, els calen al·licients per fer més amè i suportable el confinament. Per això la periodista Lourdes Campuzano, autora també d’una col·lecció de guies de viatges infantils que va començar amb Explorem Barcelona! (editorial Mediterrània), ha dissenyat ara la proposta en línia Explora casa teva!, adreçada a tots aquests nens que han de canviar el pati i els carrers per les parets gairebé presoneres de casa. “Com que han de passar molt de temps a casa, se’m va acudir fer aquesta guia d’explorador que anima els infants a explorar casa seva per ajudar-los a passar millor aquests dies de confinament”, explica l’autora, que destaca que la seva proposta proposa als més petits “un viatge a l’interior de la casa”.

La guia es pot descarregar al web www.lourdescampuzano.com gratuïtament, i per engegar-la ha comptat amb el suport del dissenyador Santi Porta. Els infants hi trobaran propostes per recórrer casa seva “com antics exploradors, resolent enigmes i superant missions”, acumulant punts que els portaran a la categoria d’exploradors de primera. L’autora proposa activitats didàctiques, que en alguns casos s’acompanyen amb enllaços a vídeos, receptaris externs o altres llocs web, per tal que els nens aprenguin, tot i que, afegeix, “també són divertides i saludables”. Planteja diverses activitats en diferents estances i racons de l’habitatge. Per exemple, fer d’arqueòleg buscant pels baguls o capses on guarden les joguines i, de passada, és clar, aprofitar per fer neteja; dedicar una estona a explorar els aliments i consultar –amb l’enllaç que es pot clicar directament des de la guia– el receptari Família! A cuinaaar!, de la Fundació Alícia i l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, i que cuinin un plat saludable; o descobrir com funciona una rentadora i animar a fer la primera bugada. “La guia pretén que els nens també participin amb els pares en les tasques que es fan a casa i que a la vegada s’ho passin bé”, destaca. “A través del sistema de punts, es tracta d’animar els nens a fer activitats i també que aprenguin, per exemple, fent experiments amb aliments que són molt usuals o que coneguin l’ús medicinal de les plantes; coses que permetin engrescar els nens.”

La proposta, que es pot descarregar en català i en castellà, s’adreça especialment a la canalla d’entre 5 i 10 anys, tot i que depèn del grau d’implicació que hi tinguin els pares. L’èxit ha estat immediat: en quatre dies va acumular 1.400 visites al web i “ha circulat molt per WhatsApp”, indica aquesta periodista avesada a crear continguts divulgatius per als més petits.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor