Pantalla

En sèrie

EL NEGOCI DE LA COCAÏNA

Després de l’èxit de Gomorra, la sèrie per excel·lència sobre la màfia italiana, la productora Sky ha decidit recrear novament una història de l’aclamat periodista Roberto Saviano. Es tracta de ZeroZeroZero, que amplia el focus sobre el narcotràfic i va més enllà de l’horitzó italià. La sèrie amb el mateix títol, que es pot veure a Amazon Prime, explica el viatge d’un carregament de cocaïna –curosament amagat en llaunes de jalapeños– des de Mèxic i fins a la seva destinació a Itàlia, amb tota la brutalitat que s’espera d’aquest tipus de negocis. En realitat, són tres trames protagonitzades per narcotraficants –venedors, compradors i transportistes– que es van narrant de forma paral·lela i que impliquen tres famílies i els seus respectius aliats i enemics. En cada episodi hi ha salts temporals fins a situar l’acció en un moment de suspens en què dues de les trames coincideixen. De la part dels venedors mexicans hi ha la influent família Leyra de Monterrey, que per als seus negocis bruts accepta tractar amb Manuel, un exsoldat corrupte que acabarà muntant el seu propi grup paramilitar per aconseguir controlar la ciutat. De la part dels compradors hi ha Don Minu, el capo de la màfia, que s’amaga entre les aspres muntanyes de Calàbria i que malgrat la seva avançada edat continua controlant el negoci amb mà de ferro, mentre el seu net espera que li arribi el torn de rellevar-lo. Finalment, el tercer punt de vista és el dels intermediaris, en aquest cas una família americana de Nova Orleans, els Lynwood, que són propietaris d’una empresa naviliera i que a part dels seus negocis legals fa anys que treballen amb Don Minu per moure droga entre continents. Com es pot deduir, la història és complexa i amb múltiples escenaris, i el fet que els creadors de la sèrie decidissin rodar als llocs reals on se suposa que passa l’acció va comportar una producció molt llarga, amb equips en tres continents i en cinc països: Itàlia, Mèxic, els Estats Units, el Senegal i el Marroc. El repartiment internacional està encapçalat per Gabriel Byrne, el patriarca de la família Lynwood, tot i que aviat el seu personatge cedeix el protagonisme als seus fills, Emma i Chris, interpretats amb molt d’encert per Andrea Riseborough (la companya de Tom Cruise a Oblivion) i Dane DeHaan (que no va tenir por de fer de James Dean a la interessant Life). Els dos germans es veuen embolicats en una espiral de violència per assegurar que el carregament de droga arribi a la seva destinació, després de diferents intents de sabotatge per part dels enemics de Don Minu. Es tracta d’una càrrega molt cobejada –el nom de ZeroZeroZero és el que es fa servir com a referència a la cocaïna de gran puresa– que anirà deixant víctimes, algunes d’innocents, algunes de culpables, al seu pas. Com a anècdota, el realisme de la sèrie va fer que durant el rodatge d’algunes escenes especialment violentes a Mèxic els veïns de la zona s’espantessin i alertessin la policia.

ZeroZeroZeRo Plataforma: Amazon Prime Creadors: Stefano Sollima, Leonardo Fasoli, Mauricio Katz Protagonistes: Andrea Riseborough, Dane DeHaan, Gabriel Byrne, Harold Torres, Giuseppe De Domenico, Adriano Chiaramida
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor