Articles

Viatge a la bellesa

José Díaz, l’editor de la barcelonina Thule, continua apostant sense por pels àlbums personals, de bellesa colpidora i contingut poètic i elegant. O, de vegades, amb humor. Quan la qualitat dels treballs i dels autors que publica és la del seu catàleg, sap que alguns es vendran molt bé i que d’altres no rebran l’atenció que es mereixen, però que la feina estarà ben feta. I, a la llarga, segur que no perdrà. Si les pandèmies no ho esguerren tot de manera imprevista i desagradable.

Una de les novetats que van aparèixer, justament el març passat, és aquest Viatge a l’alegria, de la il·lustradora gaditana Elena Ferrándiz. És “un llibre de delicades il·lustracions sobre com sanar, com creure, com aprendre del fracàs, com superar les adversitats i aixecar-se de nou… Sobre els somnis, els somriures, l’agraïment…”. Més enllà d’aquests plantejaments benintencionats, com els que proposen tants altres llibres actuals per a infants (i per als seus pares), el que trobem és una síntesi impecable en el text (divuit versos, un per a cada doble pàgina), en què ens detalla què fa la jove protagonista i ens ho mostra gràficament amb una tècnica realista combinada amb una imaginació de peus lleugers, i també poètica.

Un exemple: en la doble pàgina en què llegim que la noia va aprendre “a enfilar el plor”, veiem una part del rostre de perfil i unes llàgrimes rodones que s’eleven fins que passen per l’ull d’una agulla de cosir i, el fil de llàgrimes, es transforma en una filera de papallones vermelles.

“Ha estat un any de feina molt intensa, un viatge per recuperar el vestit destrossat de l’alegria”, afirma la mateixa autora.

Professional experta, ha treballat per a moltes i variades publicacions i editorials. Amb Thule ha signat La media naranja (2009), Amor en juego (2010), El abrigo de Pupa (2010) i Malena en el espejo (2014). Un bon talismà.

Viatge a l’alegria Autora: Elena Ferrándiz Traducció: Laura Vaqué Editorial: Thule Pàgines: 40 Preu: 15,15 euros
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor