Teatre

Vint-i-cinc brindis per anar escalfant

La comèdia musical ‘T’estimo si he begut’ ha girat com un mitjó el seu calendari a conseqüència de la covid-19. S’hauria d’haver estrenat la temporada passada i fer gira durant la tardor, però ara ha engegat la gira i ja té plaça reservada al Poliorama per a l’octubre del 2021. Empar Moliner veurà, per fi, els seus contes àcids en la coctelera dels musicals

Fins a vint-i-cinc bolos han sumat els de T’estimo si he begut, abans i tot d’aixecar la primera copa al Poliorama. I és que els programadors dels teatres coneixen el treball dels equips artístics que hi ha al darrere i hi han confiat a ulls clucs, com qui prova el seu primer gintònic en una festa de bon càtering. Dagoll Dagom i T de Teatre ja van ser còmplices per traduir una comèdia d’Alfredo Sanzol amb aire de Shakespeare, La tendresa, que va ser un èxit notable. Ara, al binomi s’hi afegeix una altra productora amb peces fresques que atrapen un tipus de públic molt ampli. La Brutal té entre la seva llista d’èxits obres com La importància de ser Frank, Aquella nit i L’habitació del costat. La mirada irònica d’Empar Moliner fa que l’aposta tingui tots els trumfos que es poden demanar a una nit de festa.

Els contes de Moliner beuen a la perfecció de la fórmula dels primers muntatges de T de Teatre. Fins ara, encara no s’havien conjuntat les estrelles per fer-les coincidir. David Selvas, que ho dirigeix, té clar que la música mou millor les masses que no pas el text. I, per això, s’ha anat entossudint a posar música als seus darrers muntatges. Diu que en un concert es vibra més que en una representació teatral, i el seu repte és aprofitar al màxim aquesta energia per connectar amb el públic. Quina música maridaria bé amb un conte de Moliner? Aquesta ha estat l’aposta d’Andreu Gallén, que mostra un costat mot més lúdic després d’un treball preciós com el de Maremar. (on Mercè Martínez ja hi apareixia, per cert). La coreografia va a càrrec del desinhibit Pere Faura, que ja ha col·laborat amb Selvas. Caldrà veure quin to pren la situació, perquè després d’una divertida borratxera hi ha una agra ressaca. I, s’intueix, el mèrit del llibret serà anar combinant nits vitals amb instants foscos, en què ni les bombolles del cava aixequen l’ànim.

El T’estimo..., que s’havia presentat amb còctels a les mans al soterrani del Milano, des d’on es pot veure el cel, va tenir l’ensurt del tancament dels teatres. Per això, la producció ha hagut de començar per la gira (que ja tenien mig prevista amb el repartiment) abans d’accedir al Poliorama. A les comèdies, ja els va bé escalfar-se abans de fer temporada.

Els del T’estimo... s’ho han pres a la valenta i han decidit multiplicar fins a vint-i-cinc els brindis d’escalfament. La festa està assegurada. Salut!

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor