Articles

Recordant el Price

El Memorial Democràtic commemora els 50 anys del mític Festival Popular de Poesia Catalana al Price amb un recital de trenta autors actuals al teatre de la Biblioteca de Catalunya

El 25 d’abril del 1970 se celebrava a la sala Price de Barcelona l’històric Festival Popular de Poesia Catalana, que va aplegar els poetes més importants del moment en un recital que ha quedat enregistrat en la memòria col·lectiva gràcies a un enregistrament en blanc i negre de vint-i-sis minuts de durada de Pere Portabella, en el qual es poden veure estrelles de la literatura catalana com Pere Quart, Salvador Espriu i Gabriel Ferrater recitant la seva obra. La projecció d’aquest film serà el punt d’arrencada de l’acte commemoratiu que se celebrarà dilluns al Teatre de la Biblioteca de Catalunya. Comptarà amb la participació d’alguns dels protagonistes de fa mig segle, com el mateix Portabella, Feliu Formosa, que va codirigir la vetllada, i l’actriu Carme Sansa.

El pròleg històric donarà pas a un recital de poesia antològic en què participaran les veus poètiques actuals més destacades, una trentena de rapsodes de diverses generacions que diran els seus poemes en un auditori meticulosament preparat per complir les mesures de seguretat obligades per la covid-19, que va ser la causant de la suspensió de l’acte programat inicialment, que s’havia de fer coincidint amb l’efemèride rodona.

Marta Pessarrodona, Martí Sales, Pere Gimferrer, Josep Pedrals, Dolors Miquel, Juana Dolores Romero, Perejaume i Vicenç Altaió seran algunes de les veus d’un acte en què el signe dels temps farà que hi hagi una paritat gairebé mil·limètrica que no va existir ara fa cinquanta anys, quan Rosa Leveroni va ser l’única dona entre setanta-nou bards.

L’acte, que començarà a les set del vespre, està organitzat pel Departament de Justícia i el Memorial Democràtic, i el cartell de luxe que representen els noms citats el culminarà, literalment, l’obra de Frederic Amat, un altre dels herois del festival del 1970, que n’ha dissenyat el pòster per a l’ocasió. Per immortalitzar l’acte, rere les càmeres, el lloc de Pere Portabella l’ocuparà Isaki Lacuesta.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor