Lletres

Benvingudes col·leccions

L’inici de curs, tot i que sigui atípic com aquest, sol anar acompanyat de l’arribada de col·leccions d’objectes de tota mena, però també de llibres. En l’apartat infantil també passa o, en tot cas, aquestes setmanes han coincidit tot de noves col·leccions com les que podeu veure a la tria de sota. De la tria, qualsevol podria haver ocupat aquest espai més destacat, però hem escollit la de Les aventures de n’Esteisi i en Pimiento, del mallorquí Juan Feliu, per l’originalitat de tot d’aspectes de la proposta.

El primer (l’ordre no implica més o menys importància), el format, quadrat i petit, amb paper setinat i encabint dos títols per llibre, capiculats. Cada pàgina esquerra té una frase de narrador i la pàgina dreta l’ocupa l’acció dels personatges. La doble pàgina central, moment en què cal capgirar el llibre per llegir la segona aventura, l’ocupa la descripció dels protagonistes.

I aquí arribem a un altre punt original: l’Esteisi, la protagonista, és una nena a qui li passen coses normals (té polls, no sap nedar, es fa pipí al llit...), però les burles de les dues germanes grans eleven qualsevol fet a gran problema que cal solucionar (sovint, venjar) amb l’ajut del seu amic Pimiento, un poni que parla. També hi ha l’amiga de l’Esteisi, la Chelsi; l’enemiga de classe, la Shannon, i la professora sempre esgotada, Madame Baguette.

El tàndem format per la nena de caràcter fort i resolutiu i el seu poni és molt efectiu gràcies a un humor esmolat, fresc i desfermat, i gràcies també a la repetició d’esquemes (al final, quan el seu pla triomfa, l’Esteisi sempre crida a les germanes “moneiotes!”, perquè el català és de variant balear) i a la senzillesa d’un traç que resulta molt expressiu.

Juan Feliu Sastre (1971), té una filla de 7 anys (que podria ser font d’inspiració) i ha treballat de bomber, portamaletes, compositor i intèrpret de música, conductor, cambrer, seleccionador d’esquí alpí... Arquitecte i geògraf, ara és tècnic a l’Ajuntament de Palma, a més del creador de les aventures d’aquesta nova icona del món del còmic, de la qual ja podem llegir sis aventures. En volem més.

Les aventures de n’Esteisi i en Pimiento Autor: Juan Feliu Editorial: Takatuka Pàgines: 48 Preu: 4,50 euros
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor