Lletres

Centenari d’un mestre

S’està celebrant el centenari del naixement de l’italià Gianni Rodari (1920-1980), un pedagog, mestre, comunista amb esperit revolucionari i escriptor especialitzat en literatura infantil, amb més de cinquanta obres, lloat per diverses generacions, no només de petits lectors, sinó també d’adults i de professionals del món de l’ensenyament.

Blackie Books se suma a la festa amb un llibre en què recopilen els millors contes, els poemes més coneguts, vint relats que expliquen la vida de Rodari i tot un seguit de pàgines especials per explicar el seu concepte de fantasia, d’educació, d’escola, d’infància i de lectura. És una edició de col·leccionista treballada per Alice Incontrada i Jorge de Cascante, amb col·laboració de Vanessa Roghi, traducció de Yannick Garcia i completament il·lustrada per Marta Altés.

Gianni Rodari va rebre el 1970 el premi Hans Christian Andersen, considerat el Premi Nobel de la literatura infantil, un colofó merescut per a aquest fill de forners amb una creativitat molt gran i una visió constructiva de l’educació i del món de la infantesa.

Un dels seus llibres més destacats és la Gramàtica de la fantasia, en què explica com inventar i relatar històries i, d’alguna manera, com podem interpretar la realitat a través de la imaginació.

La magnífica edició de Blackie Books inclou textos biogràfics, recollits amb el títol “Històries d’en Gianni”, en què els editors expliquen anècdotes viscudes per Rodaria i adaptades al públic infantil.

“Pregunta-li a en Gianni” són una mena de píndoles de saviesa extretes de les seves opinions en entrevistes i en assajos, adaptades però sent fidels a l’original. Com a mostra, l’inici del llibre, amb el text de Rodari “Nou maneres d’ensenyar la canalla a avorrir la lectura”, cosa que no farà quest llibre.

EL LLIBRE DE GIANNI RODARI Text: Gianni Rodari Il·lustracions: Marta Altés Traducció: Yannick Garcia Editorial: Blackie Books Pàgines: 392 Preu: 23,90
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor