Lletres

Bellesa i missatge

Ame Soler, graduada en belles arts i especialitzada en il·lustració, va néixer a la localitat valenciana d’Almussafes, però fa temps que viu a Barcelona. El maig del 2017, va posar en marxa un projecte artístic “pensat per transmetre un missatge reivindicatiu, feminista i socialment compromès fusionant la il·lustració i la música”, Tres Voltes Rebel. Una de les tècniques emprades és agafar com a referència frases de cançons de grups compromesos i en lluita per transformar-les en il·lustració i “així crear un nou mitjà visual de difusió d’aquestes idees”.

Després del llibre Som les netes de les bruixes que no vau poder cremar, Bruguera ha publicat del mateix projecte Akelarre. Hem vingut per escriure la nostra història, en format de tapa dura i amb un disseny acurat i molt atractiu. De missatge de reafirmació personal i col·lectiva n’hi ha molt, expressat a través de sentències breus i poemes. I de bellesa crítica i realista, a través de les il·lustracions, també.

La tècnica de dibuix i d’aquarel·la de Soler és admirable i es relaciona de manera fluïda amb els textos de prosa poètica. Hi ha objectes com ara pintallavis, llumins, còctels molotov, mòbils, rodets de fotografia, però també moltes figures femenines, rostres bellíssims, cossos grassos, mans, gestos i, encara, taques de color que volen expressar emocions.

L’autora, per afrontar el projecte, sabia que no es podia guardar res, que s’havia d’obrir en canal i mostrar-se al públic. “Vaig decidir que el meu testimoni podria ajudar les dones que han passat per on jo he passat a no sentir-se soles. I a aquelles que han tingut la sort de no patir-ho, que els sonin les alarmes si alguna vegada pensen que estan recorrent algun tram d’aquest camí”, va explicar en una entrevista. “M’encantaria regalar-li aquest llibre al meu jo de 13 anys”, afirma. Un projecte valent, generós, amb missatge i bellesa.

Akelarre Autora: Ame Soler Traducció: Fiona Maxence Editorial: Bruguera Pàgines: 128 Preu: 16,90
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor