Lletres

La Terra en cinc àlbums

Avui presentem cinc àlbums, cinc llibres que ens parlen de la Terra des de diferents angles i amb diferent fondària temàtica. Tots cinc són força exhaustius de contingut. Qualsevol podria haver ocupat aquest espai destacat, però n’hem triat un que reivindica (començant pel prologuista, el xef Ferran Adrià) el format de venda d’aliments més tradicional: els mercats, que de mica en mica van quedant arraconats pels supermercats i les grans superfícies.

Josep Sucarrats és un periodista gastronòmic, director de la revista Cuina. Ha coescrit un llibre sobre la cuina barcelonina, un altre sobre el fenomen del vermut i un receptari dedicat als macarrons.

Miranda Sofroniou és una il·lustradora britànica que viu a Melbourne (Austràlia). Utilitza tècniques tradicionals de pintura com el guaix, l’aquarel·la i l’acrílic, i combina pinzellades lliures amb detalls abundants i acolorits.

Entre tots dos, partint del mercat de la Boqueria que il·lustra aquesta pàgina, ofereixen un recorregut per tot el món, dels mercats asteques al medieval del Beffroi, passant pel Gran Basar d’Istanbul, la llotja del peix de Tòquio, el mercat flotant de Cai Rang, els d’intercanvi d’Etiòpia... Repassen els productes que s’hi poden trobar (espècies, fruites i verdures, carns i peixos, llegums...), els recorreguts que fan productes com el blat de moro, els bolets o el safrà des del país productor fins al consumidor, diferents professionals que hi treballen i els sistemes de pagament.

mercats Autor: Josep Sucarrats Il·lustració: Miranda Sofroniou Pròleg: Ferran Adrià Editorial: Flamboyant Pàgines: 44 Preu: 17,90
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor