Música

Tàndem operístic de Tom Johnson i Paco Mir

L’Òpera de Cambra de Barcelona presenta l’estrena absoluta a Barcelona d’‘Ópera de cuatro notas’, de Tom Johnson, amb una adaptació dramatúrgica i una posada en escena de Paco Mir. Es podrà veure demà i diumenge

L’Òpera de Cambra de Barcelona (OCB) i els Amics de l’Òpera de Sarrià (AOS) presenten aquest cap de setmana (el dissabte, dia 20, i el diumenge, dia 22) l’estrena absoluta a Barcelona d’Ópera de cuatro notas (Nova York, 1972), de Tom Johnson, amb una adaptació dramatúrgica i posada en escena de Paco Mir (Tricicle). Sara Bañeras (soprano), Mariana Carrilho (contralt), Carlos Ortiz (tenor), Pau Armengol (baríton) i Alejandro Baliñas (baix) defensaran “una partitura estimulant i plena d’al·licients per al públic”, segons l’organització, que amb aquest muntatge dona una mostra més de la seva voluntat de renovar el repertori que caracteritza l’Òpera de Cambra de Barcelona, en aquest cas, amb una aposta per mostrar nous llenguatges amb una mirada fresca i des de l’humor.

Mir va quedar fascinat, un matí a París, per atzar, per una obra que parodia els moments abans d’entrar en escena i el transcurs de la funció a través de les relacions que s’estableixen entre les cinc cordes del món operístic –a excepció de la mezzosoprano–, “de manera que és un retrat satíric i un pèl estereotipat del gran gènere, que parteix d’una mirada hilarant i crítica del sector per part del compositor”. Amb un llenguatge musical basat en quatre notes, tal com indica el títol, Johnson, “lluny d’encotillar-se, juga amb llibertat total i crea un engranatge compositiu àgil i fresc, en què desplega tot un espectre sonor de gran riquesa i diversitat expressiva”.

La direcció musical de la proposta de l’Òpera de Cambra de Barcelona va a càrrec de la pianista Leyre Sáenz de Urturi; la direcció artística i vocal, de Raúl Giménez, i la d’escena, de Paco Mir. L’escenografia original, segell de la casa, compta amb la col·laboració especial de Beatriz Mínguez, Miguel Ángel Coso i Grup de Teatre Schola Cantorum de La Vall d’Uixó.

L’espectacle es va estrenar a l’Estat espanyol el 2015 a Teatros del Canal (Madrid). A Barcelona es podrà veure el dissabte dia 20, a les vuit del vespre, i el diumenge dia 21, a les sis de la tarda; és en castellà i té una durada d’1h i 10 minuts. Les entrades es poden adquirir a amicsoperasarria.com.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor